Körkort på återvinningscentralen

Jag äger en hyresfastighet med fem lägenheter där vi sopsorterar i källaren.
Jag som fastighetsägare ansvarar för transport till återvinningscentralen en gång i veckan. Kommer mitt körkort nu att laddas motsvarande de boendes antal besök?
De har ju sin återvinningscentral i källaren.

Mikael

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för din fråga.
  Nej, de som bor och är skrivna på adressen har möjlighet att besöka återvinningscentralen med sina körkort och har 15 fria besök per hushåll. Du som fastighetsägare har möjlighet att beställa ett företagskort för det avfall som uppkommer i verksamheten.

  Ha en fin helg!
  Nicole Kundrådgivare
 • Hej,
  Jag är sommarboende i Falkenberg. När jag är där kan jag köra mitt avfall själv till återvinningen, men jag anlitar också veteranpoolen för att sköta om trädgården på vår och höst. Kan jag på något sött överföra en del av min kvot på återviningsstationen till veteranen?

  Allt gott
  Henrik Claes Arvid Berggren
 • Hej,

  Om du behöver hjälp med att lämna avfall till återvinningscentralen kan du som privatperson.

  Då finns det möjlighet att beställa ett återvinningskort som då kopplas till hushållet. Det för du enkelt via e-tjänsten Beställ återvinningskort – person utan körkort. Hushållet har fortfarande 15 fria besök, men du kan nyttja dem antingen med körkortet/en eller med återvinningskortet.

  Bra att veta är att företag får bara ta hand om det avfall som uppkommer inom verksamheten (exempelvis en trädgårdsmästare eller målare) och ska alltid använda sitt företagskort på återvinningscentralen. Företagare betalar en avgift för att verksamhetsavfall ska kunna tas omhand på återvinningscentralen.
  Anette Kundrådgivare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.