Hur undviker jag att matavfallspåsen läcker?

Så här undviker du att påsen läcker:
  • Låt blött matavfall rinna av innan det slängs
  • Torrskala gärna frukt och grönt direkt i påsen
  • Vid behov, lägg lite oblekt hushållspapper eller överblivna brödkanter i botten av påsen.
  • Tryck inte ihop matavfallet i papperspåsen, då riskerar den att spricka
  • Fyll inte påsen mer än att du kan försluta den ordentligt, det vill säga inte över den streckade linjen.
  • Förslut påsen noga genom att rulla ner kanten ordentligt
  • Har påsen blivit blöt, ta med hela påshållaren ut när du ska lägga påsen i kärlet. Då riskerar inte påsen att gå sönder på vägen.
  • Skaldjur och fiskrens kan lukta. Om du har möjlighet paketera dem väl och lägg i frysen fram till din hämtningsdag.
Vivabs Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.