Hur undviker jag att matavfallspåsen läcker?
Så här undviker du att påsen läcker:
- Låt blött matavfall rinna av innan det slängs
- Torrskala gärna frukt och grönt direkt i påsen
- Vid behov, lägg lite oblekt hushållspapper eller överblivna brödkanter i botten av påsen.
- Tryck inte ihop matavfallet i papperspåsen, då riskerar den att spricka
- Fyll inte påsen mer än att du kan försluta den ordentligt, det vill säga inte över den streckade linjen.
- Förslut påsen noga genom att rulla ner kanten ordentligt
- Har påsen blivit blöt, ta med hela påshållaren ut när du ska lägga påsen i kärlet. Då riskerar inte påsen att gå sönder på vägen.
- Skaldjur och fiskrens kan lukta. Om du har möjlighet paketera dem väl och lägg i frysen fram till din hämtningsdag.
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga.
Just äggkartonger ska sorteras som pappersförpackning på våra återvinningscentraler.
Du kan däremot lägga lite hushållspapper i botten av matavfallspåsen.
Ha en fin dag!