Är hållbarhetskriterierna på basnivå i nivå med svensk djurskyddslagstiftning?
Emelie
Publicerad 07 april 2021
Hej Emelie,
Nej, utgå inte ifrån att kriterierna på basnivå gällande kött motsvarar svensk djurskyddslagstiftning.
Använd istället de kravpaket i enlighet med Nationella livsmedelsstrategin som finns i Kriterietjänsten för nöt, gris, lamm/får och mjölk. Ytterligare beskrivning av kravpaketen finns i Kriterietjänsten.
Kravpaket inom kyckling saknas för närvarande men kommer att prioriteras i kommande förvaltning.
Ett långtgående krav som svensk kycklingråvara har möjlighet att uppfylla är nedanstående:
Observera att varken kravpaket eller enskilda kriterier garanterar svensk råvara.
Gör gärna ytterligare marknadsundersökning i Dabas genom avancerat sök på kravID.
Om något är oklart vänligen återkom.
Hälsningar
/Monica
Monica
Hållbarhetsspecialist
13 april 2021
Emelie
13 april 2021
Hej,
Det håller jag med om.
Men KravID ska även synas om du klickar på ett kriterium, exempelvis detta:
Utvecklingsarbete pågår för att om möjligt inkludera synligt kraviD redan i söklistan inom Livsmedel.
Vänliga hälsningar
/Monica
Monica
Hållbarhetsspecialist
29 april 2021
Fråga oss!
25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.