Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur lång är kötiden för en lägenhet?

Hur många år måste man stå i kön för att få en lägenhet, jag har stått i kön i 8 år, det händer inte något, Mvh Lena

Kommentarer

 • Hej Lena,

  Det är väldigt olika hur lång tid det tar innan man kan bli erbjuden en bostad. Det beror dels på i vilket område du söker bostaden och dels på hur många andra som visar intresse för samma bostad samt deras poäng. Ungefärlig kötid ligger på 10-12 år som det ser ut idag.

  Du måste själv aktivt gå in på vår hemsida och titta på lediga objekt. Hittar du sedan något som passar det du söker så gör du en intresseanmälan.

  Mvh
  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Hej,
  Viktigt att känna till är att poängen inte alltid talar om hur länge man stått i kön. De hos oss som har ett kontrakt har 1,5 poäng per dag och övriga har 1 poäng per dag.
  Anledningen till det är att vi inte, till skillnad från andra bolag, har någon intern byteskö.

  Sen är det bra att veta också att bara för att poängpotten som du ser som är hög betyder inte det att alla efterföljande har det. Så du har ändå en chans.

  Mvh
  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Hej igen Josefin,

  Precis som Ann-sofie skriver så är det bra att ha med sig att du ser den som har högst poäng. De tre treor som nyligen har varit publicerade ligger alla i populära områden med många intresseanmälningar. De intressenter som hamnat på plats 1 till 5 har haft mellan ca 18 års kötid ner till ca 14 år. På plats 15 (som är den sista som blir erbjuden att gå på visning) har intressenterna haft ca 11 års kötid.

  När vi svarar på en ungefärlig kötid så är det en bedömning på alla typer av storlekar och områden. Många gånger kräver stora och små lägenheter längre kötider. Om de dessutom ligger i områden som är populära kan kötiden som krävs bli än längre.
 • Men man kan väl ändå säga att möjligheten att få en bostad hos er är försvinnande liten. Eller kanske inte ens finns. Är det ens någon mening med att stå i er kö?
  Nils Pettersson
 • Jag tycker det är fräckt att skriva att det är några års kötid, vilket ni skriver på er hemsida. Jag har stått i kön i 10 år, och jag har ändå bara hälften av poängen mot den som anmält intresse när jag tittar på lägenheter! Det betyder att man behöver stå i kö cirka 10 år till! Några års kö tycker jag är 3-5 år, inte 15-20! Vilseledande!
  Sofie Rydén
 • Hej Sofie,
  Jag beklagar att vår information inte var tydlig nog. Jag har nu uppdaterat vår flik med frågor & svar. Det vi brukar säga är att snittiden i kön är ca 12 år i dagsläget, lite beroende på område och storlek av lägenhet.

  Sen är det bra att känna till att den högsta köpoängen som är den du ser, kan ha ett ganska stort glapp till ex nr.2 i kön.

  Med vänlig hälsning
  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Jag står kö 8år i tyresö bostad men jag fic inte nogon erbjudande
  Mostafa golam Sarwar
 • Hej,
  Man måste själv aktivt gå in och titta på lediga lägenheter. Vi publiceras varje tisdag. Du ställer själv in vilka områden du är intresserad av och kan även bocka i för prenumeration. På så sätt får du en påminnelse på vad vi publicerar.

  Med vänlig hälsning
  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Det skulle vara bra om ni kunde skriva ut vilken plats man ligger när man söker. Det gör Stockholms bostadsförmedling. Det känns lite hopplöst att söka lägenhet efter lägenhet och aldrig få veta hur nära man varit. Med 9 års kötid lyckas jag inte ens komma på visning.
  Anders
 • Hej Anders,
  Vi tar till oss önskemålet. Som det är nu får man endast veta sin plats om man är en av de 15 som får erbjudande om visning. Övriga tas då bort och får en ny chans att anmäla sig på nya objekt.

  Med vänlig hälsning
  Ann-Sofie Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.