Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur lång är kötiden för en lägenhet?

Hur många år måste man stå i kön för att få en lägenhet, jag har stått i kön i 8 år, det händer inte något, Mvh Lena

Kommentarer

 • Hej Lena,

  Det är väldigt olika hur lång tid det tar innan man kan bli erbjuden en bostad. Det beror dels på i vilket område du söker bostaden och dels på hur många andra som visar intresse för samma bostad samt deras poäng. Ungefärlig kötid ligger på 8-10 år som det ser ut idag.

  Du måste själv aktivt gå in på vår hemsida och titta på lediga objekt. Hittar du sedan något som passar det du söker så gör du en intresseanmälan.

  Mvh
  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Hej!

  Jag har stått i kön i tio år och de som får lägenheter har stått i kön i tio år mer än jag. Jag vet att ni brukar svara att det kan vara ett stort glapp mellan den som står först och den som kommer efter, men är det inte mer sanningsenligt att säga att kötiden är mer 15-20 år? Jag har aldrig blivit erbjuden någon visning på tio år trots att jag anmäler intresse till alla lägenheter.

  Mvh, Josefin
 • Hej Josefin,

  Det var tråkigt att höra att du ännu inte fått komma på visning.
  Vi säger 8-10 år för det är ungefär vad det tar att få en lägenhet. Till lite mer populära adresser kan det ta längre tid innan man får en lägenhet.

 • Hej igen!

  Tack för svar! Jag kollar och söker varje vecka, jag söker allt som finns på alla adresser. Det har jag gjort i tio år nu. Just nu ligger fyra lägenheter ute. Högst köpoäng på sökande på dessa lägenheter är 17 respektive 17, 12 och 13 år. Ingen som söker har stått i enbart 8-10 år. På tio år har jag aldrig sett någon som har fått en lägenhet efter 8-10 år, men jag fortsätter att hoppas på det bästa. Mvh, Josefin

 • Jag har stått i kön några år och har inte blivit erbjuden, men jag känner några som har fått bostad  men de fyllde inte krav som 8 till 10 år, Vi är många som väntar och väntar och får aldrig ingenting.
  mvh

  Nino
 • Hej Nino,

  Du kan läsa om kötid lite längre upp i denna konversation.

  Ha en trevlig helg! • Jag har stått i kö sedan april 2013. Jag undrar om de finns någon slags chans att få en etta?

  Eller är de ingen ide att söka förrän det har gått 10 år?

  Mvh


 • Hej Carin,

  Du ska anmäla intresse för alla lägenheter du är intresserad av. Om du inte anmäler intresse, så har du ingen chans att bli den som hamnar först i kön.

  Det är bara om du får ett erbjudande och tackar nej eller inte svarar alls som dina möjligheter att anmäla intresse på lägenheter spärras under en period. Du kan läsa om det här  under rubriken "Om du tackar nej"
 • Hej,
  Viktigt att känna till är att poängen inte alltid talar om hur länge man stått i kön. De hos oss som har ett kontrakt har 1,5 poäng per dag och övriga har 1 poäng per dag.
  Anledningen till det är att vi inte, till skillnad från andra bolag, har någon intern byteskö.

  Sen är det bra att veta också att bara för att poängpotten som du ser som är hög betyder inte det att alla efterföljande har det. Så du har ändå en chans.

  Mvh
  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Hej igen Josefin,

  Precis som Ann-sofie skriver så är det bra att ha med sig att du ser den som har högst poäng. De tre treor som nyligen har varit publicerade ligger alla i populära områden med många intresseanmälningar. De intressenter som hamnat på plats 1 till 5 har haft mellan ca 18 års kötid ner till ca 14 år. På plats 15 (som är den sista som blir erbjuden att gå på visning) har intressenterna haft ca 11 års kötid.

  När vi svarar på en ungefärlig kötid så är det en bedömning på alla typer av storlekar och områden. Många gånger kräver stora och små lägenheter längre kötider. Om de dessutom ligger i områden som är populära kan kötiden som krävs bli än längre.
 • Hej alla som har ställt frågor om kötid,

  Den första frågan om kötid ställdes i februari 2017. Sedan dess har vi sett att kötiden ökar. Så i dagsläget bedömer vi att kötiden är cirka 10-12 år, men kan vara betydligt längre beroende på de olika faktorer vi har skrivit om i tidigare inlägg.

  Under 2018-2019 kommer vi att bygga ca 340 nya hyresrätter, det hoppas vi ska göra att kötiderna sjunker något.
 • hej
  Några frågor dyker upp:
  Du sa att Under 2018-2019 kommer ni att bygga ca 340 nya hyresrätter,
  Jag tycker att  340 nya hyresrätter, gör inget mot ............. ansöker i tyresö
  Den första frågan om kötid
  hur många personer står i kö tid hos er !!!!!!!!???
  Den andra frågan om svart hyra???
  Varför. ni  kontrollerar inte  svart hyra
  Jag hoppas att Hyresbostäder börjar bli bättre på att kolla upp vilka som fuskar.
  Jag vet att det är fel att hyra svart
  alltså att hyra ut svart utan att Hyresbostäder gör något. Varför ??????
  Jag tycker att  borde ta i hårdare mot det här.
  Varför har Hyresbostäder regler om de inte följer reglerna?
   Det gör mig förbannad?
  .Vänligen, abbe


 • Hej Abbe,

  I dagsläget har vi ca 29 000 intressenter i vår kö. En del av dem är dock inte intresserade av att flytta till oss just nu, utan planerar inför framtiden och samlar poäng så de ska ha större valmöjligheter den dagen det blir aktuellt med nytt boende.

  Vi jobbar aktivt med att motverka otillåten andra handsuthyrning och jobbar för att personer som inte har behov av sin lägenhet hos oss ska säga upp avtalet så att vi kan förmedla den till bostadskön. Under det senaste året har ungefär 15 lägenheter sagts upp av hyresgästen eller av oss på grund av dessa skäl.

  Vi är tacksamma för tips om personer som hyr ut lägenheten i andra hand utan vår tillåtelse eller som bor någon annanstans. Dessa tips kan mailas till kundvard@tyresobostader.se.
 • Jag håller med alla föregående...hur länge är kö tiden? för 2 1/2 år sedan fick jag svar " du kommer nog att bli erbjuden innan höst" ??? Man känner sej lurad! Jag anmäler intresse ständigt, men hör aldrig något. Vänder mej till alla områden också! Har en stark känsla av att någon/några på Tyresö bostäder släpper lägenheter till vänner å bekanta som således går före kön! Tänker gå till botten med det! 
 • Hej Lena,

  Vad tråkigt att någon har svarat dig på det sättet. Jag förstår att du blev besviken när det inte stämde.
  Förutom de olika faktorerna som påverkar kötiden som vi beskrivit i tidigare inlägg, så har vi sedan hösten 2016 ett ägardirektiv om att förmedla en viss andel av lägenheterna till Tyresö kommun. Det har påverkat kötiden. Vi ser också en viss minskning i antalet uppsagda lägenheter sedan 2013, vilket också påverkar kötiden. Sägs inte lägenheterna upp finns inget att förmedla. Du kan läsa mer här om förmedlingen av lägenheter.

 • Tack för ditt svar, men det känns hopplöst måste jag erkänna efter alla år i kö hos er! Jag har ändrat min "önskan" om storlek på lägenhet ..från etta med kokvrå till liten tvåa i hopp om att det skulle bli lättare, kanske var det ett misstag? Kanske är det större efterfrågan på små lägenheter.  MVH, Lena

 • Hej igen,

  Vi har färre 1:or än vad vi har 2:or och 3:or, så om du enbart söker 1:or eller mindre 2:or kan det vara en anledning till att det tar tid. En del av våra minsta lägenheter är också vikta till att vara så kallade ungdomslägenheter.
  Läs gärna våra områdesbeskrivningar, längst ner på sidorna hittar du en uppställning över antalet lägenheter, storleken och hyresnivåer.
 • OK, där ser man..jag tänkte tvärs om.Hur kan jag ändra/kolla vad jag önskat el ändrat på? 
 • Hej Lena,
  Under "Registrera/uppdatera min intresseanmälan lägenhet" som du hittar i vänstermenyn kan du ändra dina intressekriterier. Här kan du lägga till och ta bort områden och ändra storleksspann på de lägenheter du söker.

  Mitt tips är att du har antal rum: 1-3 för att få ett bredare urval. Du väljer ju själv vilka lägenheter du vill anmäla intresse på så bättre ett större antal.
  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Jag tror att många tror att de ska få ERBJUDANDE om lägenhet, alltså ett personligt erbjudande. Egentligen är det väl så att man tittar själv på intressanta lägenheter/områden i kommunen som är lediga och utifrån det meddelar själv genom en intresseanmälan att man är intresserad? Har jag rätt eller fel?
 • Hej,

  Det stämmer som du skriver. Man blir inte tilldelad en lägenhet utan man måste aktivt själv göra intresseanmälningar på lediga lägenheter.

  Sen är det dom 15 personer som gjort en intresseanmälan med högst poäng som får komma på visning.
 • Jag söker och har sökt i snart 10 år aktivt..MVH Lena

 • Hej!
  Det tar inga 8-10 år att få en lägenhet genom Tybo. Sedan beror det på om du får 1 eller 1,5 poäng om dagen hur fort du kommer upp i hög poäng. Själv blev jag av med 1500 poäng då hyresrätterna ombildades till brf. Då blev jag straffad och blev av med dessa poängen under alla år jag stått i tybos kö. Jag har stått i Tybo i 13 år, kan möjligen få en etta möjligen en 2a, och i områden som ej är så attraktiva eller har svindyra hyror.
 • hej
               
          jag Tittar var dag på "Lediga lägenheter".
    mars och april ni hade  60+23+10 " Lediga lägenheter".
   vad då  får man inte  lägenhet
   Det kan bli om , 20, 30 år till  att får en lägenhet ????
    jag lista mig  max fem lägenheter på samma gång. 
    varför max fem lägenheter????
    varför kan man inte ha mer än fem lägenheter intresserade 
    kan ni ändra  intresseanmälningar till exempel 😀10 stycken lägenheter .

    • Hej Abbe,

  Oftast har vi inte så många lägenheter som publiceras varje vecka. Just denna vecka har vi sju publicerade lägenheter samtidigt, men det är ovanligt. Vi har därför bedömt att fem intresseanmälningar är ett lämpligt antal. Vi vill att den som anmäler intresse för en lägenhet gör det med eftertanke och med en vilja om att verkligen vilja ha lägenheten. Du kan läsa mer här om när du har möjlighet att ta bort och lägga till intresseanmälningar.

  Som svar på din fråga om det kan ta 20-30 år att få en lägenhet, så är svaret ja. Men då beror det sannolikt på att du har specifika önskemål till exempel om storlek, område eller maxhyra.

  Under mars och april har vi hyrt ut både nyproducerade lägenheter och lägenheter i befintligt bestånd. Om man var intresserad av de nyproducerade lägenheterna kunde man anmäla intresse för 10 lägenheter samtidigt, för lägenheter i befintligt bestånd kan man anmäla intresse för max 5 lägenheter samtidigt. Samma regler gäller även om vi behöver publicera nyproducerade lägenheter ytterligare en gång.
 • ​​​​Hej, jag undrar bara lite varför ni ej har några visningar på nyproduktion? Mvh Victoria
 • Hej Victoria,

  Att vi inte har några visningar på nyproduktionen är för att vi inte har några färdiga lägenheter att visa.
  Vår förhoppning är att kunna ha en visningslägenhet på Hasselbacken när det är dags för etapperna där att släppas.

  Ha en fortsatt bra dag!
 • - Jag undrar hur många sökare som har mer än  5000 poäng ?
  - Vad är det ert metoder att bekämpa svart uthyrning ?
  - det är många som vill bytta deras lägenhet på grund av storlek eller platsen om ni utvecklar ert bytt metoder får man mer lediga lägenheter .
 • Hej Saif,

  I dag är 861 sökande med mer än 5000 poäng registrerade i bostadskön.

  Vi har olika sätt att arbeta för att motverka otillåten andrahandsuthyrning och för att personer som inte har behov av lägenheten hos oss ska säga upp sina hyresavtal. Sedan 2017 har vi arbetat extra intensivt med detta och cirka 20 lägenheter har kunnat förmedlats till kön efter vårt arbete.

  För hyresgäster som är intresserade av att byta lägenhet inom Tyresö Bostäder finns ett Bytestorg när man loggar in på Mina sidor. Där man kan söka efter lägenheter att byta till och även lägga upp en egen annons. I övrigt så finns det många sajter på internet där man kan söka bytespartners.

 • Hej Mari

  kan man se hur många av 861 söker  3 rum ?
 • Hej Saif,
  Vi kan inte se exakt vilken storlek som de sökande har angett. De flesta ställer in ett spann på 2-4 rum och kök i sin sökprofil. Men det betyder inte att de söker en 3 rum och kök. Det beror vad man är i behov av vid sök tillfället.

  mvh

  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Hejsan!
  Har stått i kö även för seniorboende. Är 80 år med dålig syn plus att jag är döv. Har stått i kö bara fem år, men bott i Tyresö (Bollmoraberg) i 25 år. Nu har Tyresö Bostäder gjort det väldigt jobbig för mig för att komma till centrum samt till busshållplatserna. Vägarna är stängda pga. all byggande. Undrar om det verkligen är så många Tyresöbo som är äldre än jag och som därmed går före i kön. Vore bra för att kunna se en offentlig lista om alla köande och hur lägenheterna delas.
 • Hej Sirpa,

  Tyvärr blir det trassligt under en period med framkomligheten under byggnationerna på Hasselbacken. Det är arbeten som både utförs av oss och av kommunen som påverkar framkomligheten.

  Det finns två åldersgränser som påverkar dig; Tyresöbor över 90 år som alltid går före dig oavsett poäng och sedan Tyresöbor över 75 år med mer köpoäng än du. Sannolikt har en del ställt sig i kö redan i 65-års åldern som en planering för framtiden, vilket gör att den dagen de aktivt anmäler intresse för en lägenhet så kommer de att hamna för dig i i turordning.
 • Hej,
  Undrar hur lång kötiden är för en 5 eller 6 rummare?

  Krister
 • Hej Krister,
  Jag har tyvärr inget bra svar på det då det är svårt att säga. Vi har inte så många lägenheter i den storleken och vid nyproduktion är den största 3 rum och kök.


  Med vänlig hälsning
  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Hej!

  Jag kan säga att jag har stått i kön i tio år och aldrig blivit erbjuden visning på en 5:a eller 6:a, inte heller på någon 4:a. Jag söker allt som finns, varje tisdag och varje torsdag. De som söker 5:or och 6:or har ofta stått i kön i 20-30 år.

  Mvh, Josefin

  Josefin Roos
 • Hej hej,

  Jag undrar vad kötiden ligger på för lägenheterna (3:orna) på Pluggvägen och Granitvägen?

  Mvh
  Amanda
  Amanda
 • Min man har stått i kön sedan 2009, och aldrig heller blivit erbjuden på visning. Vi söker inom alla områden från en 4 till en 10. 😃
  Men det händer ingenting alls.
  Lumy
 • Hej Lumy,
  Det framgår inte om ni varit inne och intresseanmält på objekt som vi publicerar. För att ha chansen på ett kontrakt måste man själv vara aktiv och anmäla sig, vi skickar inte ut erbjudande på lediga lägenheter.

  Det enda man kan göra är att prenumerera för att få information om att vi släpper lägenheter.

  Med vänlig hälsning

  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Hej Ann-Sofie, fick inte svar på min fråga gällande kötid för nyproduktion?
  Amanda Sundberg
 • Hej Amanda,

  Förlåt!

  Vad det gäller kötid i vårt nya område är svårt att säga. Generellt är det 10-14 års kötid för våra lägenheter i dags läget. Lägenheterna är alla uthyrda en första omgång och några har redan om publicerats. Jag kan tyvärr inte ge dig ett bättre svar.
  Det jag kan rekommendera är att du håller koll på om någon blir en Bums-lägenhet. Då är det nämligen inte köpoäng som avgör utan systemet gör då en slumpmässig dragning.

  Med vänlig hälsning

  Ann-Sofie Kommunikatör
 • Hej igen Ann-Sofie, jo men självklart har vi varit inne och intressanmält varje objekt som passar oss, annars hade det varit dumt o klagat va? Hahaha! Men vi kommer inte ens i närheten av en visning då vi endast har 3600 poäng, på ena kontot och 4000 på det andra kontot. Och ändå har vi stått 10 år Resp 11 år.
  Och de som söker kan ha upp till 17000 poäng.!!! Ena konto har stått i kö sedan 2009 och det andra sedan 2008, så vi har stått 10 år resp, 11 år och som sagt vi har kryssat på alla ställena i Tyresö samt intressanmält varje lägenhet vi vill ha, men som sagt inte ens kommit i närheten av an visning, jag tror om jag inte minns fel så fick vårt närmaste kö placering nummer 38 på kontot som vi registrerade 2008. Så att säga till folk att det tar 8-10 år är heeeeeelt felaktigt.
  Lumy
 • Hej igen,
  Det var inte min mening att "dumförklara" er men det finns fall där personer trott att Tyresö Bostäder skickar ut erbjudanden om man står i kön. De har då inte aktivt sökt själva.

  Bra att veta är att den som visas med högst poäng kan vara långt från nr.2. Att man kan lyckas komma upp i höga poäng beror på att man redan har ett kontrakt hos oss och då har 1,5 poäng/dag. I vissa fall vill personer endast se om de kan få kontraktet och egentligen inte intresserade. Så ge inte upp 😀

  Som jag tidigare skrev så är det 10-14 års väntetid numera. Ibland kan man ha turen att få en tidigare .Som jag också skrev så rekommenderar jag att ni håller utkik efter bums-lägenheter. Vi har haft en del sista tiden.

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  Ann-Sofie Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.