Till senaste kommentaren

Smart högtalare: Når inte rätt P4-kanal med Googles assistent

Jag har begåvats med en högtalare man kan prata med, google assistent(?). Om jag säger ”spela P1" spelar den P1, samma sak med P2 och P3 men vid P4 spelar den bara radio Stockholm, hur tydlig jag än är med att det är P4 Sörmland jag vill lyssna på.

Har ni något tips på hur jag gör för att lyssna på lokalradion? (Jag ligger i någon sorts radioskugga här i centrum av Stallarholmen och har därför usel mottagning på vanlig rundradio, 96,9)
sailorjohan sailorjohan

Kommentarer

 • Hej Sailorjohan!

  Om du bara ber Google om att starta en kanal utan att berätta för Google vilken tjänst du vill starta kanalen med, så hämtas kanalen från en tjänst som heter Tunein (som sedan hämtar kanalen från oss).

  Här verkar det vara problem mellan Tunein och Google och du löser det enklast genom att skippa Tunein som mellanled och istället lyssna i Sveriges Radios egen Google-tjänst där du kan ta del av alla våra kanaler och program. Starta tjänsten genom att säga:
  Hej Google, prata med Sveriges Radio
  Säg sedan:
  Spela P4 Sörmland
  Då ska kanalen spelas upp. Om det inte fungerar, så hör av dig, så löser vi problemet.

  Nästa gång räcker det med att säga:
  Hej Google, be Sveriges Radio spela P4
  Vår tjänst minns vilken P4-kanal du spelade förra gången och väljer samma kanal igen, om du har aktiverat "personliga resultat" i Google assistenten.

  Fler tips finner du här:
  Lyssna på Sveriges Radio i din smarta högtalare - så här kommer du igång
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.