Vill välja P4-kanal - utan kakor

Om ni nu behåller begränsningen, varför skriver ni inte det, när jag klickar på Välj Lokal kanal? Skriv att väljer du bort alla kakor, så struntar vi ditt val.
Carina Sjögren

Kommentarer

 • Hej Carina!

  När du går in på hemsidan och möts av rutan om kakor så kan du klicka på Läs hur vi använder kakor och liknande tekniker. Där står det:

  Kakor för inställningar
  Denna kategori används bland annat i listan där du själv lägger in avsnitt och ljudklipp på Min sida. Om du tackar nej till kakor för inställningar, så nollställs denna lista. Observera att vi inte kan återskapa en raderad lista, så om du senare vill använda Min sida och godkänner kakor för inställningar, är listan med dina ljud till att börja med tom!

  Vi använder även denna kategori av kakor för att spara ditt val av P4-kanal, vilket styr bland annat vilka lokala nyheter och vilken trafikinformation som visas. För att kunna välja P4-kanal behöver alltså först godkänna kakor för inställningar.
  Man måste alltså godkänna kakor för inställningar för att den lokala P4-kanalen ska sparas vid kommande besök på hemsidan. Däremot kan du välja bort både Statistik och prestanda och Innehåll från andra webbplatser.  Du är varmt välkommen att återkomma om jag missuppfattat dig eller om du har ytterligare frågor eller funderingar kring detta.
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig
 • PS. Du kan självklart lyssna på valfri P4-kanal utan att behöva godkänna kakor för inställningar. Om du klickar på "Direkt" på startsidan kommer du till en sida där du når alla våra kanaler, även om du inte har godkänt kakor för inställningar.
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig
 • Hej!

  Jag hade samma problem, som det första du beskriver. Jag har alla kognitiva förmågor i behåll, och för mig gick det inte att förstå (utan din förklaring).
  Hur rimmar detta med TILLGÄNGLIGHET för alla brukare?

  Ett mycket dåligt upplägg, jag uppmanar er att omforma nekande/godkännande av cookies.

  Mvh Richard
  Richard
 • Tack Richard!

  Vi vill vara tydliga och använda ett begripligt språk när vi skriver om kakor, men hur får vi informationen att nå fram bättre? Vi tar gärna emot tips på hur vi kan förbättra detta!

  Vi vill ge lyssnare möjlighet att välja bort alla icke nödvändiga kakor i enlighet med lagen för elektronisk kommunikation. Att välja P4-kanal är en bra inställning, men den är inte nödvändig för att använda vår webbplats. Du kan, även utan att välja P4-kanal, lyssna på alla P4-kanaler och du kan ta del av alla nyheter från en P4-kanal genom att söka fram kanalen via sökrutan eller genom att skriva till exempel sverigesradio.se/väst eller sverigesradio.se/kalmar i webbläsarens adressfält. Det är alltså inte nödvändigt att välja en P4-kanal, utan en inställning som anpassar sajten efter dina önskemål.

  Den myndighet som bevakar elektronisk kommunikation i Sverige heter Post- och telestyrelsen, PTS. De skriver:

  Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor. Besökaren ska också lämna sitt samtycke till att kakor används.
  Vi har därför, som många andra webbplatser, valt att ha en ruta som:
  1. informerar om att vi använder kakor
  2. kort beskriver varför (med länk till fördjupning)
  3. ger möjlighet till samtycke eller möjlighet att ställa in vilka kakor som godkänns


  Rutan är avsiktligt utformad så att det inte går att använda webbplatsen utan att trycka på antingen HANTERA KAKOR eller GODKÄNN KAKOR. Den som väljer godkänn kakor kan sedan välja P4-kanal.

  Ni som istället väljer hantera kakor kommer till sidan där ni gör olika inställningar:  Där beskriver vi kort vad de olika valen innebär. Det står att kakor för inställningar är "data som lagras hos dig för att anpassa sverigesradio.se efter exempelvis den P4-kanal du väljer". Högst upp finns det även en länk till fördjupning (samma länk fanns där du tidigare valde hantera kakor). Där beskriver vi mer i detalj vad de olika kategorierna innebär:
  Läs hur vi använder kakor och liknande tekniker

  För dig som inte har godkänt kakor för inställningar ger vi även hjälp när du vill välja en P4-kanal. Då når du inställningarna för kakor på nytt, men nu med en informationsruta överst där det står:
  För att kunna välja P4-kanal behöver du godkänna att sverigesradio.se får spara de inställningar du gör.


  Hur kan vi göra det tydligare att möjligheten att välja P4-kanal är kopplad till kakorna för inställningar? Vi vill förstås att detta ska vara begripligt.

  Tack på förhand för hjälp att skruva på informationen!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.