Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Valutanotering bortklippt i Ekonomiekot

Hej,
Tidigare har jag skrivit om att valutanoteringarna mycket ofta inte kommer med i podversionen.
Problemet kvarstår.

Kommer ni att ändra på det?
Vänliga hälsningar
/Annie


Annie Ros Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej och förlåt att svaret har dröjt (och än mer förlåt för att du inte fick svar alls förra gången du skrev till oss om detta)!

  Detta är ett trist problem som beror på att Ekonomiekot spelas in från tablåns angivna tider. När verkligheten avviker från tablån blir det fel.I grunden behövs en annan teknisk lösning än den vi har idag, eftersom våra system är byggda på ett sätt som gör att vi inte kan ta höjd för att programmens verkliga sändningstid avviker från tablån.

  Ibland gör ju nyhetsläget att det är viktigare att sända det relevanta än att gå efter klockan! Då kan (och ska!) den sändande redaktionen i efterhand korrigera, så att den automatiskt inspelade ljudfilen ersätts med en ny version där den verkliga sändningstiden styr. Men eftersom just nyheter ofta är något vi vill lyssna på när de är färska, så krävs det inte bara att redaktionen gör den manöver som behövs, utan att de gör det så snart de kan. Om du lyssnar på Ekonomiekot tio minuter efter att det sändes så blir du ju inte hjälpt av att den felaktiga ljudfilen ersätts två timmar senare ...

  Vi har nyligen återkopplat till just Ekonomiekot så att alla kolleger är medvetna om vilka konsekvenser det blir när de inte håller tiden och hur de ska göra för att kompensera för detta de gånger det blir avvikelser.

  Tack för att du vill hjälpa oss att bli bättre!
  Annika Webbmaster
 • Hej och tack för svaret!

  Då är det lätt att förstå varför detta händer.

  Allt gott!
  Annie


  Annie Ros

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.