Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Strukturerat programinnehåll för Godmorgon Världen

Såg att det lagts upp en innehållslista för Godmorgon Världens avsnitt sön 12 mars, där innehållet listas uppdelat på första och andra timmen, med inslagen i följd.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/858756?programid=438

Tycker det är tydligt och lättläst, och känns mer strukturerat och helhetsmässigt än de sammanfattande löpande textstycken som förekommer annars.

Det jag gärna skulle se också är tidsangivelser för start av uppspelning av respektive inslag i sändningen, samt referenser till ev. enskilda klipp från avsnittssidan.

Kommentarer

 • Åh vad roligt att du märkt förändringen!

  Jag skickar detta vidare till både redaktionen och Martin Hedberg, en kollega som har hjälpt Godmorgon Världen i förändringsarbetet.

  Förslaget om tidsangivelser är noterat.

  Rent tekniskt har vi möjlighet att koppla samman avsnitt och enskilda ljudklipp på det vis du efterlyser, men få av våra program har börjat arbeta på det viset. Kanske är det något i det arbetssättet vi behöver förenkla. Om det "bara" är att förstå nyttan för lyssnare, så har du gjort en strålande insats när du så tydligt efterlyser just detta smile


  Annika Webbmaster
 • Ok, tack. Det är roligt att se att det sker förändringar eftersom jag tidigare efterfrågat mer struktur i innehållsbeskrivningarna.

  Om det fanns tidsangivelser kunde man direkt klicka sig fram till det inslag man vill höra i spelaren, nu får man söka fram och tillbaka en del innan man hittar rätt.
  Johannes
 • Just. Och om det syntes direkt i avsnittsbeskrivningen (till exempel här, alltså) vilka av inslagen som finns som separata ljudklipp (de du ser här), så skulle du ju slippa söka fram och åter i den långa ljudfilen efter just de inslagen.

  Så både tidsangivelse och tydligare koppling mellan avsnitt och ljudklipp är högst relevanta förbättringsförslag, som framförts till redaktionen tillsammans med ditt beröm.

  Den förbättring som Godmorgon, världen! har gjort nu skulle förstås vara bra på fler långa program med "fristående inslag", så jag ser till att visa upp det exemplet för andra redaktioner.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy