Till senaste kommentaren

Omöjligt att spela upp nedladdade program när man är offline

Väldigt ofta när man är utanför täckning och ska spela upp nedladdade program så fungerar det inte. Man hör bara ett svagt plong i bakgrunden med några sekunders intervall. Är inte poängen med att ladda ner program att man ska kunna spela upp dom utan anslutning till internet?
Android 9.0, Appen Version 19.10.1

Kommentarer

 • Hej Fredrik!

  Är inte poängen med att ladda ner program att man ska kunna spela upp dom utan anslutning till internet? 

  Jo, eller om man har nät, men vill spara in på dataförbrukningen. Jag vet inte vad som är värst, att som du upptäcka att det inte fungerar utan nät, eller för den lyssnare som, utan att märka det, använder mobildata där det egentligen inte ska behövas.

  Om du går in under nedladdat så kommer du att märka att de avsnitt som ger problem har en markering laddar ner medan det kan finnas andra avsnitt där det står nedladdat som fungerar som förväntat. Eftersom skillnaden är så liten att de flesta lyssnare inte märker att vissa avsnitt har en annan markering, kommer vi att på något vis (avvikande färg?) se till att de avsnitt som idag har markeringen laddar ner sticker ut bättre!

  Det som troligen har hänt här är att nedladdningen inte slutförts ordentligt. Oftast beror det på att mobilen/plattan låtit dig ladda hem själva filen, men sedan stängt ned appen innan metadata skrivits in i systemet.

  För några plattor/mobiler vet jag vilka inställningar det är som behöver ändras. Har du en Huawei (där felet är vanligast), så gå in under Batteri > Stäng appar efter skärmlåsning. Där väljer du att Sveriges Radio Play inte ska stänga av vid skärmlåsning.

  Har du någon annan mobil eller platta, så berätta vilken, så försöker jag hitta var du bör ändra!

  Om felet uppstått trots att alla filer är nedladdade, så berätta, för det kan ju vara en ny och allvarlig bugg som vi behöver förstå och lösa i så fall!
  Annika Webbmaster
 • Liknande problem med senaste appversion och nyaste v av IOS 13. Jag har ofta flygplansläge på natten, i natt gick det inte att börja lyssna. Fick slå på igen, och då gick podden igång. När jag satte på flygplansläget igen stoppade podden efter en kort stund. Verkade dock funka om jag lät sändningen köra lite längre innan jag stängde av igen.
  Mats Nilsson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.