Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Bilder med bildtexter, tack!

När man, som jag, oftast använder telefon eller padda för att lyssna på radio, stöter man inte sällan på foton av radions och poddarnas medarbetare. Men ALDRIG ser man en bildtext, och man får alltså inga namn på medarbetarna. Ytterst frustrerande!
Gunnar Hjert Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Gunnar!

  Är detta när du lyssnar med appen Sveriges Radio Play eller gäller problemet vår hemsida också?

  I Play-appen syns inte bildtexten, men där kan du klicka på de tre punkterna uppe i bildens högra hörn och välja att öppna Avsnittet på webben - där bildtext förhoppningsvis finns med.

  Se exemplet här från programmet Ordvalet i Play-appen:  På webben syns sedan en bildtext (dessutom står det vilka som gör programmet lite längre ned i löptexten):  Vissa bilder saknar dock bildtext även på webben.

  På hemsidan finns det visserligen möjlighet för redaktionen att lägga in en bildtext, men alla har inte gjort så. Det är ju en enkel förbättring som jag gärna vill tipsa mina kolleger om!

  Det tipset försöker jag sprida lite allmänt, men om det är någon eller några redaktioner du är extra nyfiken på så berätta! Dels försöker jag uppmärksamma dem mer specifikt på att bildtexter saknas och dels kan jag säkert hjälpa dig med namnen.

  Jag har inte reflekterat över att så många programledarbilder saknar bildtext, så stort tack för att du tog dig tid att berätta om problemet!
  Annika Webbmaster
 • Problemet är hemsidan. Där finns ofta bilder på människor jag lärt mig uppskatta i radion, men ALDRIG får man veta namnen, och det är frustrerande att inte kunna binda samman ansikten och namn.
  Gunnar Hjert
 • Tack!

  Som jag skrev, så får du gärna berätta vilka program (eller vilken kanal) det är du främst lyssnar på, så ökar möjligheten att få de aktuella redaktionerna att ta till sig förbättringsförslaget. Jag går gärna ut med tipset till alla, men information som skickas "till alla" uppmärksammas tyvärr sämre än sådan som riktas mer specifikt.
  Annika Webbmaster
 • P1 & P2
  Gunnar Hjert
 • Tack!
  Annika Webbmaster
 • Hej igen!

  En kollega tipsade om att du ofta kan se namnen om du klickar på bilden. På en del sidor, till exempel samlingssidor med många avsnitt, är nämligen bildtexten dold för att inte ta för mycket plats, men ska sedan gå att nå.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy