Till senaste kommentaren

Semestergrundande lön vid korttidspermittering

Hej!
Hur ser den semestergrundande lönen ut under korttidspermitteringen nu i Corona-tider? Baseras den fortfarande på ens originallön?

Kommentarer

  • Ja. Ditt intjänande av antal betalda semesterdagar påverkas inte av tid i korttidsarbete. Det följer av 7 § semesterlagen och också av de centrala kollektivavtal som träffats mellan parterna om korttidsarbete med statligt stöd.
    Jonas Mellqvist Chef rådgivning och medlemsservice
  • Hej igen!
    Har hört från admin på mitt kontor att nästa års semesterlön (2021) däremot påverkas av korttidspermitteringen, stämmer det?  (alltså inte antalet dagar utan semesterlönen) Vi har fått lite olika svar beroende på vem vi frågat, och vill dubbelkolla med er.
  • Det stämmer att kommande semester påverkas. Av Sveriges Arkitekters centrala kollektivavtal om korttidsarbete framgår att semester och semesterintjänande inte påverkas av perioder av korttidsarbete. Det antal semesterdagar som tjänas in påverkas därmed inte. Däremot kommer semesterlönen att påverkas vid korttidsarbete eftersom den baseras på den lägre lön som arbetstagaren har under tiden i korttidsarbete.
    Jonas Mellqvist Chef rådgivning och medlemsservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.