Söker omplaceringshund

Vi söker en liten/mellanstor vuxen hund till våra pensionerade föräldrar. Bör vara en allergivänlig ras exempelvis Shih tzu, Malteser. De har haft en Bichon Frisé tidigare som blev 16 år. Undrar om ni kan tipsa om var vi kan hitta en? Vi bor i Luleå.
Karin Heikkilä

Kommentarer

 • Hej Karin,

  Tack för din fråga.

  Vad kul att ni vill köpa en vuxen hund 😊

  Svenska Kennelklubben har i dagsläget tyvärr ingen egen omplaceringstjänst men här kommer några tips.

  Du kan alltid prova att kontakta uppfödare av rasen du är intresserad av. Ibland har dom en hund hemma-kanske en före detta avelstik som ska omplaceras till nytt hem. SKK anslutna uppfödare hittar du på denna sida: köpahund.se

  Även de olika rasernas klubbar har ibland omplaceringssidor. Länkar till rasklubbarnas hemsidor hittar du på köpahund.se. Sök på den ras du är intresserad av och när du får upp informationen om rasen hittar du länken på samma sida.

  Du kan också kontakta Hundstallet som bedriver omplaceringsverksamhet.

  Även Fonus begravningsbyrå samarbetar med olika djurskyddsföreningar för att hjälpa till att hitta nya hem till hundar där deras ägare avlidit.

  Lycka till!
  Veronica Medlemsservice
 • Tack för snabbt svar.
  Mvh
  Karin
  Karin Heikkilä
 • Jag söker en lagotto, behöver en ny hund att gå ut med, leka med, ha ansvar för o ha som vän. Jag har tidigare haft en dalmatiner  och sedan en lagottohane och därefter en lagottotik. Jag var nyss tvungen att ta bort henne. Hon blev bara drygt 10 år. Det är nu så tomt. Jag bor i fritidshus, nära strand o skog, likaså har jag en bostadsrätt, även den vid strand o skog. Jag vill ha en ny liten kompis att bry mig om. Jag söker en lagotto som är några år.
  Gunilla Viberg
 • Hej Gunilla,

  Förstår verkligen att du vill ha en ny kompis.

  Se tipsen i svaret ovan för att få hjälp att hitta din nya familjemedlem.

  Med vänlig hälsning
  Veronica Medlemsservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.