Oseriös säljare, vad göra?

Hej!
Jag har stött på en, vad jag tror är, antingen en oseriös uppfödare eller till och med illegal försäljning. Valparna som är papillon ligger ute på annons för 3000:- (vilket verkar orimligt lågt) och när jag mailade och bad om uppgifter på valparnas föräldrar samt bilder på mamman med valparna fick jag inget svar men fler bilder på en av valparna. De verkar även vilja göra en snabb affär och leverera hem till köparen utan påseende först. Hur kan man ta reda på om säljaren är ärlig och seriös? Vad ska jag ställa för frågor? Tack på förhand!
Annelie Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Annelie,

  Tack för din fråga.

  Va bra att du är uppmärksam på att något inte står helt rätt till!

  Kika på vår artikel om smuggelhundar Artikel om smuggelhundar där vi tipsar om vilken typ av dokumentation och information du ska kräva som potentiell köpare.

  En seriös uppfödare är alltid villig att lämna ut information om valp och föräldradjur samt visa den miljö som valparna bor i.
  Om du inte känner förtroende för uppfödaren tycker jag inte att du ska köpa valp från dem.

  Lycka till!

  Bästa hälsningar,


  Stephanie Servicekoordinator
 • Tack för svaret. Det var det jag misstänkte. Bör man polisanmäla annonsen?
  Annelie
 • Hej Annelie,

  Du bör börja med att kontakta annonssajten. För att det ska vara lönt att göra en polisanmälan torde fordras att du på ett eller annat sätt kan styrka att det rör sig om en illegal försäljning. Det händer att ärenden hos polisen läggs ned i brist på bevis eller om det inte finns några spår att följa.

  Det framgår av förutsättningarna i din första fråga till oss att du är osäker på huruvida det rör sig om en seriös eller oseriös uppfödare, eller kanske till och med en illegal försäljning. Du har således dina tvivel och det är bra att du reagerar. Annonssajten kan förhoppningsvis bekräfta eller dementera din oro genom att granska annonsören och annonsen.

  Med vänliga hälsningar,
  Mikaela Juridiska

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.