När ska valpen äta?

Hej
Jag fick min första valp för ungefär 2 veckor sedan och jag har ingen aning om vilka tider som passar valpen att ge mat. Hon är en väldigt liten malteser på 2 månader och var den enda av syskonen som var minst med sent växande tänder. Hon väger mindre än 1 kg just nu. Till maten så ger vi henne blöt valpfoder från Royal Canin och tiderna vi ger henne maten är kl 6 på morgonen, kl 2 på eftermiddagen och 9 på kvällen, är det bra tider för en valp? Dock kan jag också tillägga att hon blir väldigt hungrig mellan de tiderna men vi försöker att följa efter en ”schema”, men vi vet inte om det är rätt. Skulle uppskatta om vi kunde få tips på tider som vi kan ge henne maten och hur många gånger om dagen?
Hamide Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Hamide.

    Det är väldigt individuellt hur ofta en hund vill eller behöver äta. En del små hundraser som malteser har ett ätmönster lite som katter och kan ha maten stående framme hela tiden och småäter regelbundet hela dagen. Om man har en valp som inte äter all mat på en gång när man serverar den kanske föredrar att ha maten framme och då kan man prova det.

    Annars brukar valpar äta 3-4 gånger/dygn. Hur mycket de ska äta är olika beroende på storlek och vikt. Det brukar stå riktlinjer på hundmatspåsen men de är bara riktvärden. Det viktigaste är att valpen inte är hungrig och att den växer som den ska och har en bra kroppsvikt.

    Lycka till med din valp.
    Linda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.