Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur länge kan man ha hunden ensam i hundgård?

Hej! Jag och min familj funderar på att köpa hund. Det finns dock inte alltid någon hemma om dagarna, men kan man ha hunden ensam i en hundgård lite mindre än 8 timmar? Detta är inte alla dagar, bara 2-3 vardagar 😀 Tacksam för svar!

Kommentarer

  • Hej Kajsa

    Statens Jordbruksverk har utfärdat föreskrifter om hållande av hund och katt (SJVFS 2008:5, Saknr L 102). I 1 kap 15 § stadgas att hundar som hålls i en rastgård ska ha tillgång till platser som kan ge både skugga och sol samt skydd mot vind och regn. Marken ska vara dränerad. Av 16 § framgår att tillsyn ska ske minst två gånger om dagen. I 2 kap 2 § stadgas att det ska finnas en utsiktspost i form av en från marken upphöjd liggplats. Av 3 § samma kapitel framgår det att en rastgård där hundar vistas permanent ska vara miljöberikad. Slutligen framgår av 12 § samma kapitel att hundar som permanent hålls i rastgård ska dagligen rastas på annan plats.

    Av ovanstående framgår att det inte finns någon begränsning av hur länge en hund får sitta i rastgård om ovanstående är uppfyllt.

    Agneta Juridiska

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.