Till senaste kommentaren

Hur länge kan man ha hunden ensam i hundgård?

Hej! Jag och min familj funderar på att köpa hund. Det finns dock inte alltid någon hemma om dagarna, men kan man ha hunden ensam i en hundgård lite mindre än 8 timmar? Detta är inte alla dagar, bara 2-3 vardagar 😀 Tacksam för svar!

Kommentarer

  • Hej Kajsa,

    Tack för din fråga!

    Statens Jordbruksverk har utfärdat föreskrifter om hållande av hund och katt (SJVFS 2008:5, Saknr L 102). I 1 kap 15 § stadgas att hundar som hålls i en rastgård ska ha tillgång till platser som kan ge både skugga och sol samt skydd mot vind och regn. Marken ska vara dränerad. Av 16 § framgår att tillsyn ska ske minst två gånger om dagen. I 2 kap 2 § stadgas att det ska finnas en utsiktspost i form av en från marken upphöjd liggplats. Av 3 § samma kapitel framgår det att en rastgård där hundar vistas permanent ska vara miljöberikad. Slutligen framgår av 12 § samma kapitel att hundar som permanent hålls i rastgård ska dagligen rastas på annan plats.

    Av ovanstående framgår att det inte finns någon begränsning av hur länge en hund får sitta i rastgård om ovanstående är uppfyllt.

    Agneta Juridiska

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.