Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur gör jag för att få tag i en bra uppfödare/valp? Kan ni rekommendera någon speciell?

När man köper hund köper man en levande varelse som ska bli ens kompis för många år framöver. För att minimera risken att köpa en valp som av någon anledning inte uppfyller dina förväntningar bör du, när du har bestämt dig för vilken ras du vill ha, ta reda på så mycket som möjligt om rasens egenskaper och vad som krävs för att hunden ska må bra, eventuella sjukdomsfrekvens, skötsel och så vidare. Kontakta gärna rasklubben för att få mer information om rasen. Det finns även en hel del rasböcker där du kan läsa dig till hur rasen är och hur den bör skötas.

När du har kommit så långt att du ska kontakta en uppfödare så åk om möjligt till flera olika uppfödare och titta. Ställ frågor och fråga framför allt dig själv vad du vill ha ut av ditt hundköp.

En uppfödare kan aldrig ge dig några garantier för hur din valp kommer att bli eftersom det är så mycket som påverkar hur hunden utvecklas.

Däremot bör en bra uppfödare ha kunskap om och ett genuint intresse för rasen och kunna bistå dig med råd, framför allt under valpens uppväxt. Likaväl som uppfödaren ställer vissa krav på dig som valpköpare kan du också ställa rimliga krav på din blivande uppfödare. Viktigt att tänka på är att du får en god kontakt med uppfödaren.
Svenska Kennelklubben Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.