Fri telefonrådgivning och digitala veterinärbesök

Belastningen på Sveriges djursjukhus och djurkliniker har ökat de senaste åren och det kan ibland vara svårt att få hjälp direkt. Som hundägare kan man också ha långt att åka till veterinären, eller av andra anledningar inte ha möjlighet att i ett första skede ta sig till veterinär. Då kan fri telefonrådgivning eller ett digitalt veterinärbesök via mobilen vara ett alternativ om situationen inte är akut, då måste du åka direkt till veterinär.Här nedan följer några digitala tips:

Agria vårdguide, videokonsultation med veterinär direkt i mobilen.
Tillgänglig för alla dygnet runt och är kostnadsfri för djurägare som har Agria som försäkringsbolag. Erbjuder råd, behandling, tidsbokning, eller remiss för vidare vård på djursjukhus/klinik.
Öppet alla dagar, dygnet runt.


2288 Djurens Vårdguide erbjuder oberoende och kostnadsfri rådgivning via telefon för hund och kattägare. Ring 90 228.
Efter bedömning av hunden via telefon hänvisas djurägaren vidare till den sortens vård som passar bäst för situationen. 2288 kan även jämföra kliniker utifrån deras kunskapsområden, resurser, geografiska läge och pris.

FirstVetvideokonsultation med veterinär direkt i mobilen.
Tillgänglig för alla och ingår kostnadsfritt i de flesta djurförsäkringar (ej Agria). Erbjuder råd, behandling eller remiss för vidare vård på djursjukhus/klinik.
Öppet alla dagar 06-02.

Svenska Kennelklubben
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.