Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Var finns äldre/historiska observationer av väder?

Jag vill veta hur vädret var på en specifik plats vid en viss tid, kan jag hitta det på er hemsida? Jag vill tex veta hur mycket det blåste i Luleå den 7 maj 2016, går det?

Detta kan vara till god hjälp vid tex. försäkringsärenden.
SMHI Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  På vår sida Öppna data kan du själv hämta hem den information du söker, klicka här för att komma direkt till sidan.

  1. Välj först parameter (temperatur, nederbörd, vind etc). Prickarna på kartan är de stationer som mäter den valda parametern. En röd prick indikerar att stationen inte längre är aktiv, och en grön prick betyder att stationen är aktiv.

  2. För ett datum nära i tiden, välj Endast nu aktiva och klicka på den gröna prick som ligger i det område du är intresserad av, eller sök efter mätstation (observera att det inte är samma som ort då alla orter inte har mätstationer!).

  3. Ladda ner filen genom att klicka på ”Historiska granskade” ”Senaste 4 månaderna” eller ”senaste dygnet”.

  välj parameter

  ladda ner

  Tips!

  • Öppna i första hand filen med Excel, och i andra hand en ordbehandlare så som WordPad. Öppnar du med Anteckningar (som ibland är förvalt) komprimeras allt till en rörig massa – rekommenderas inte!
  • Får du massa rutor ##### istället för datum när du öppnar filen i Excel måste du bredda kolumnen för att synliggöra datumen.

  Vill du beställa väderhistorik så kan vi hjälpa dig med det, mot en avgift. Skicka ett mail till kundtjanst@smhi.se med de uppgifter du söker så hjälper vi dig vidare.

  Ellen
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.