Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Nya sidan "Radar med blixt".

Hej.Tittar på den nya sidan" Radar med blixt". På den gamla sidan fanns en funktion som heter sekvens. Där kunde man enkelt se hur påsk och regånväder utvecklades och åt vilket håll de gick. Var hittar jag samma funktion på den nya sidan? Ytterligare...ett litet önskemål. Tidigare när man gick in på SMHI : s hemsida så fanns där en meny där man enkelt kunde hitta de olika sidorna. Nu måste man leta sig fram för att hitta sidorna. Skulle det gå att få tillbaka menyn på första sidan igen? Nu måste man skriva en ort, klicka på 10 dygnsprognos och scrolla neråt för att hitta de sidor man vill kolla på. Tar tid och är väl inte så smart......Eva Tellgren
Eva Tellgren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Eva, tack för ditt inlägg!
  På "Play-knappen" kan du få sekvensen att rulla, du ser då hur tidslinjen rullar.


  Angående en meny för att hitta våra olika tjänster, så finns alla allmänhetens vädertjänster under huvudmenyn "Vädret", för bara musen över (utan att klicka) denna länk för att se tjänsterna.


  Önskar dig en fortsatt bra fredag!
  Anders Appar & Webb
 • Hej Eva!
  Jag bifogar en bild där jag visar var uppdateringsknappen finns.  Ha det gott!
  Karin Kundtjänst
 • Hej!
  På nya sidan radar med blixt finns en knapp för att ange min position på kartan, det händer inget när jag klickar på den. Hur får man detta att fungera?
  MVH.SvenE
  Sven E Eriksson
 • Hej Sven!

  För att positionering ska fungera måste du tillåta platstjänser, dvs tillåta att din webbläsare använder din plats. Det är en inställning i din webbläsare som du ändrar under rubrik "Sekretess" eller liknande.
  Ellen Kundtjänst
 • Hej

  Det som blivit sämre på nya sidan är att alla småorter har försvunnit (som Åtvidaberg Kisa, etc). Mao det är lite svårt att lokalisera sig när man befinner sig ute på vischan (kinda kommun). Sätt gärna oxå en lite punkt vid orten utöver namnet!

  Hoppas på förbättring!

  mvh Kjell
  Kjell Larsson
 • Hej Kjell, tack för att du tar upp detta!
  Vi kommer inom kort att göra en översyn av zoomnivån på alla Svenska orter, efter det så kommer det förhoppningsvis att bli mycket tydligare.
  Önskar dig en fortsatt bra måndag!
  Anders Appar & Webb
 • En funktion i den gamla som jag saknar i den nya är att den automatiskt uppdaterar radardata med lämplig frekvens så att när jag har denna sida i en separat flik så får jag direkt fram aktuell data utan att explicit uppdatera när jag byter till denna flik.

  PS. Bra att ni har fixat problemet med att uppdatering flyttar fokus!
  PPS. Under en period under infasning av en uppdatering av denna dignitet skulle det vara bra om det läggs in en direktlänk till lämplig forum-sida om ni vill få fler relevanta kommentarer och förslag.
  Jan-Erik
 • Hej Jan-Erik, tack för din återkoppling!
  Jag skickar vidare önskemålet om att kartan uppdaterar sig automatiskt.
  Vi har haft en forum-sida inlänkad under tjänsten medans produkten var i BETA-stadiet. Nu är produkten skarp, och vi har för tillfället andra fokus-områden, men vi lyssnar på er användare här genom Kundo!
  Önskar dig en fortsatt trevlig fredag.
  Anders Appar & Webb
 • Tycker den förra versionen av radar var bättre, lättare att se och beräkna när regnet kommer till min plats.
  Håkan
 • Hej Håkan, tack för ditt inlägg.
  Kan du utveckla vad som var bättre med den gamla versionen?
  I den nya versionen kan du lokalisera dig med hjälp av GPS-funktion, du kan zooma in längre än i förra versionen och du har högre upplösning på data (15 och 5 minuter).
  Anders Appar & Webb


 • Hej.
  Jag har påtalat tidigare att det är för få orter utsatta. Bilden är alldeles för överskådlig, måste bli tydligare för att se VAR det regnar och åskar. Flera orter som fanns med tidigare är nu borta. Sverige är inte bara storstäder.
  Eva Tellgren
 • Hej Eva, tack för att du kontaktar oss om detta.
  Vi håller på med zoomnivåerna på alla Sveriges orter, så inom kort ska detta vara åtgärdat.
  Önskar dig en fortsatt bra onsdag!
  Anders Appar & Webb
 • HEJ.
  Radar med Blixt.
  Varför kan inte radarbilden fortsätta att visa den fortsatta utvecklingen av vädret någon eller ett par timmar framåt i tiden. Det kan inte vara svårt för Er att beräkna utvecklingen av vädret med hjälp av Era prognoser. Norska vädertjänsten kan det och SMHI borde inte vara sämre eller hur.
  Sven-Olof Engqvist
 • Hej Sven-Olof, tack för ditt inlägg.
  Vi har planer för att sömnlöst gå mellan Radar (observation) och prognos, sådan funktionalitet finns redan implementerat i Hav- och kustväder. Vi tittar på vilka produkter som ska ha detta, eventuellt blir det i Radartjänsten, eller så kanske det blir i Startsidevädret och 10-dygnsprognosen.
  Anders Appar & Webb
 • Hej.
  Nu har den gamla blixt-radar-bilden försvunnit igen!
  Varför kan inte den få ligga kvar? Den är överskådlig, snabb och enkel att använda.
  Lasse Wängermark
 • Hej Lasse,
  Den gamla radartjänsten har en gammal teknik som är på väg att avveklas helt, det kostar för mycket att underhålla gammal teknik, och vi meddelade tidigare att vi efter sommaren 2017 skulle avveckla den gamla tjänsten, detta har nu skett.
  Anders Appar & Webb

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy