Välkommen till SMHI!
Här kan du ställa frågor, rapportera problem och hjälpa oss med förslag och idéer i SMHIs kund- och supportforum.
Vi svarar helgfria vardagar mån-fre kl 08.00 till 16.30
SMHI bidrar till ökad säkerhet, god samhällsplanering och ett uthålligt samhälle. Dygnet runt, året om levererar vi prognoser och beslutsunderlag för människor och verksamheter som är beroende av väder och vatten. SMHI är en statlig myndighet under Miljödepartementet med uppdraget att vara ett expertorgan inom meteorologi, hydrologi, oceanografi och klimatologi. Det innebär att vi förvaltar och utvecklar information om väder, vatten och klimat som ger samhällets funktioner, näringsliv och allmänhet kunskap och kvalificerat beslutsunderlag.
Jag vet inte om det finns några fasta gränser för låg eller hög luftfuktighet. Åtminstone inte meteorologiskt. Det är nog vanligare när man pratar om inomhusluft.
Luftfuktighet kan anges på flera olika sätt som till exempel relativ fuktighet, absolut fuktighet och specifik fuktighet.
Läs gärna mer här: https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/luftfuktighet/luftfuktighet-1.3910
Det man vardagligt vanligen pratar om är den relativa fuktigheten. Den relativa fuktigheten är ett mått på hur mycket fukt (vattenånga) luften innehåller vid en viss temperatur jämfört med hur mycket fukt luften maximalt kan innehålla vid samma temperatur. Eftersom den relativa fuktigheten är starkt kopplad till temperatur är det något som varierar över dygnet och året. Läs gärna mer här:
https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/luftfuktighet/relativ-fuktighet-under-aret-och-dygnet-1.170576
Med vänliga hälsningar