Till senaste kommentaren

När räknas studierna som avslutade?

På hemsidan står det att en studerade ska avsluta sitt kontrakt på studentlägenhet när ens studier är avslutade. Jag finner det dock det oklart om studierna räknas som avslutade när studieperioden man utför sitt examensarbete under är slut eller om studierna endast räknas som avslutade när man lyckats ta examen? Ytterligare, om studierna räknas som avslutade även om man än inte lyckats ta examen, finns det ett krav på att kontraktet (med uppsägningsperiod inräknad) ska vara avslutat innan läsperiod 4 eller något sådant?

Kommentarer

 • Hej!

  Vilken bra fråga.

  Så länge man har studier kvar och kan intyga detta vid en boendekontroll så kan man bo kvar i sin lägenhet. Lägenheten ska sägas upp i samband med att man avslutar sina studier helt och då kan man bo kvar under uppsägningstiden.
  Du har 3 månaders uppsägningstid på din bostad.

  När det blir aktuellt med en uppsägning av din lägenhet, kan du göra det via e-signering på Mina Sidor. Se gärna instruktionsvideon som visar hur man säger upp ett kontrakt digitalt. Om du inte har bank-id, kan du säga upp den med en uppsägningsblankett som jag har bifogat här. 

   Lycka till!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

OBS! Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.