Till senaste kommentaren

Problem med hyran efter att rumskompis flyttar

Hej!

Jag bor just nu på skrapan med min rumskompis. Utan varning har han bestämt att flytta ut om några veckor. På den korta tiden kommer jag inte hitta en ny lägenhet. Eftersom jag och han brukar dela hyran i hälften kommer jag betala 6540kr i månaden för hyra. Detta kommer jag inte ha råd med flera månader i rad då jag är en student. Finns det några lagar runt detta? Eller finns det något sätt ni kan hjälpa mig med denna situation? Får han bara flytta ut sådär utan anledning? Det är ju jag som står på kontraktet.

MVH,
Christoffer

Kommentarer

 • Hej!

  Eftersom du står på kontraktet, är det du som är ansvarig för lägenheten och inte din rumskamrat. Du kan antingen försöka hitta en annan rumskamrat eller byta lägenhet med en annan student som hyr hos oss och inte har lika hög hyra.

  Om man ska byta lägenhet med en annan hyresgäst måste man ha bott i lägenheten längre än 6 månader. När man har hittat någon att byta med ska båda fylla i en ansökan av lägenhetsbyte och lämna in till bobutiken för beslut av en uthyrare, det beslutet kan ta upp till 3 veckor.

  Skulle du inte lyckas med något av detta och du känner att du inte har råd med hyran, kontakta Christina Fagerlind som är hyresadministratör på telefonnummer 0500-477424. Har du andra funderingar är du välkommen att ringa Bobutiken på telefonnummer 0500-477400.

  Hoppas att ditt problem löser sig snart!

  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.