Innetemperaturen

Hej! Bor i vadden och har en innetempratur på mellan 27-33 grader inomhus. Täcker fönster och stänger dörrar på dagen och vädrar ur på en stund på kvällen/natten och stänger igen men vaknar ändå upp i minst 27 gradig värme. Vad mer kan jag eller ni göra?

Kommentarer

 • Hej Sebastian!

  Vi förstår att det blir jobbigt med värmen. Den ovanligt varma sommaren vi har i Sverige i år gör att det tyvärr blir väldigt varmt även inomhus. Som du skriver är det bra att täcka fönster och dörrar under dagen och öppna upp på kvällen. Testa att ha öppet hela natten om det går.

  Du kan även testa att spreja ett lakan med kallt vatten och hänga för fönsterna med för att kyla ner rummet ännu mer. Stäng även av elektriska apparater helt, så som dator och tv eftersom dessa utstrålar värme. Du kan också pröva att fylla en skål med is och ställa framför en fläkt eftersom luften från fläkten då kyls ner i takt med att isen avdunstar.

  Hoppas att dessa tips hjälper dig i värmen.
 • Hejsan!

  Det är lättare sagt än gjort att öppna upp på kvällen då det inte blir något korsdrag genom hela lägenheten, hjälper då även inte med några fuktiga lakan heller. Fläkt är inget alternativ då vi har småbarn som kommer vara på den.

  Då detta var likadant förra sommaren trots att det inte va lika varmt och soligt då, kan man ju tycka att det borde finnas någon annan lösning för detta. Tycker det är riktigt tråkigt att det man betalar halva sin inkomst för att bo i en bastu som knappt går att bo i. Kan inte bara vi i hela vadden som har det här problemet.

  Det är en lite ovanlig värmebölja vi har just nu och man kan se det som att det är därför det är såhär, och visst kan det vara det! Men som jag sa, det va likadant förra året trots att det inte va samma värmebölja som iår. Och det står i folkhälsomyndighetens hemsida att innertempraturen ej ska överstiga 24°c under en längre tid. Nu har det varit mellan 27-35° sen i maj.

  Tycker en ändring måste göras. Kan inte ni hjälpa oss, vet jag inte vad jag ska ta mig till.
 • Hej! Tyvärr finns det inte mycket vi kan göra för att få ner temperaturen inne när det varit så här höga temperaturer ute under en lång period.

  Jag skulle vilja be dig ringa din kvartersvärd så kan han gå vidare med ärendet om det behövs.

  Nu när temperaturen ute är lite behagligare hoppas jag att ni får det skönare inne under helgen.
  Eva-Lisa Kommunikatör
 • Tror ni har lika stor möjlighet att ta vidare ärendet om ni vill. Men tack för visad hänsyn och hoppas ni har en bra helg.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.