Till senaste kommentaren

När får jag besked om jag fått en studentlägenhet?

Hej, har sökt lite studentbostäder hos er och undrade ungefär hur lång tid det brukar ta att få svar på om man kommer få lägenheten eller inte efter sista svarsdatumet? 😀

Kommentarer

 • Hej Ellinor!
  Dagen efter sista ansökningsdatum börjar en uthyrare gå igenom listan med lägenheter och skickar erbjudande i tur och ordning till de med högst köpoäng. Sen har den personen en liten tid på sig att svara på erbjudandet, tacka ja eller nej. Tackar hen nej går vi vidare och erbjuder nästa person. Detta gör att det kan ta lång tid innan man får ett erbjudande om man inte är den med bäst kötid.

  När du fått erbjudande för studentlägenhet och tackar ja så får du oftast nästa vardag ett mail med information om kontraktet.
  Eva-Lisa Kommunikatör
 • Vilken poäng är det ungefär som brukar få lägenheterna just nu? 😀
 • Hej igen!
  När du anmäler dig på en studentlägenhet så jämförs din köpoäng med alla andra som anmält sig på det objektet. Nu när antagningsbeskeden kommit så kommer många fler kunna anmäla sig på objekt därför blir det rätt missvisande att dra några slutsatser från senaste veckornas uthyrning.

  Det enda vi kan råda dig till är att anmäla intresse på alla de studentlägenheter vi har ute som du kan tänka dig att bo i och att du parallellt ser vad andra hyresvärdar erbjuder.
  Eva-Lisa Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.