Till senaste kommentaren

Hur gör jag för att beställa det kostnadsfria grundutbudet?

Jag bor hos Skövdebostäder idag och undrar hur jag beställer det kostnadsfria grundutbudet när det analoga kabel-tv-nätet försvinner.
Skövdebostäder Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Om du idag använder det analoga kabel-tv-nätet och vill fortsätta att titta på det kostnadsfria grundutbudet efter att det analoga nätet försvinner 31 januari 2019 så ska du beställa en digitalbox av Telenor på telefon 020-222 222 eller via https://skovde.openuniverse.se

  Så här går du till väga:
  1. Från och med 1 september 2018 kan du börja beställa din nya kostnadsfria tv-tjänst. Du beställer tjänsten på skovde.openuniverse.se. Ange ditt postnummer och adress för att se vilket utbud du kan få. Klicka på Våra tjänster, följt av tv. Du kan även ringa direkt till Telenor 020-222 222. Ange rabattkoden 2950-OU-MC för att få tillgång till tv-boxen och tv-utbudet som Skövdebostäder bekostar.
  2. Du som hyresgäst kommer att få registrera dig som innehavare av digital-boxen hos Telenor.
  3. Boxen kommer att skickas hem till dig som hyresgäst. Du kopplar sedan in boxen i ditt fiberuttag och i tv:n för att kunna ta del av kanalutbudet.
  4. När du flyttar från lägenheten ska boxen skickas tillbaka till Telenor.
  Önskar du fler kanaler eller något speciellt paket kan du läsa mer om utbudet och beställa tjänst utifrån vad som passar dig bäst på skovde.openuniverse.se . Där finns flera olika leverantörer och paket att välja mellan.
  Eva-Lisa Kommunikatör
 • Jag fick den nya dosan inkopplad i torsdags och nu är tv:n blå och jag kan inte göra någon kanalsökning... Är fruktansvärt oteknisk, så kan någon berätta vad jag ska göra för att kunna titta på teven igen!
 • Om du har TV via fiber idag ska du ha fått ett kopplingsschema i samband med installationen som visar hur sladdarna ska kopplas för att du ska få ditt bredband och TV att fungera. Jag bifogar också kopplingsschemat i detta inlägg. Hoppas att detta hjälper dig!
  Lina Marknadschef
 • Hej! jag ska ha det kostnadsfria tv-grundutbudet samt bredband via fiber. Hade en fråga. Är digitalboxen av Telenor samma sak som mediaomvandlare (CPE)? jag har inte den nya datauttaget ännu men kommer att vara installerad om ca 2 veckor.

 • Om du har fler tjänster från någon av leverantörerna hos OpenUniverse än bara tv från Telenor kommer du behöva en medieomvandlare. Så det är inte samma sak som boxen.

  Det finns några pdf:er på vår webbsida som beskriver hur man kopplar för att få tjänsterna i olika rum. Där finns också en som visar hur medieomvandlaren och tv-boxen förhåller sig till varandra.
  Eva-Lisa Kommunikatör
 • Vart hittar jag mitt bredbandsuttag i lägenheten, har tidigare surfat med ComHem o då använt mig av de tre hålen i väggen, utöver det har jag endast tele-jacket som jag aldrig använt mig utav. De har satt in fiber men jag har inga portar att sätta mina sladdar i som jag fått från Telenor så kan ej koppla in varken tv-box eller min nya router. Hjälp!!!
 • Om du har fått fiber installerat i din lägenhet ska du ha ett datauttag som ser ut så här:

  Du måste ta bort luckan (se pilen) för att komma åt uttagen.

  Linda Kommunikationsadministratör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.