Till senaste kommentaren

Får jag hyra ut min lägenhet i andrahand?


Kommentarer

 • Du har rätt att hyra ut din lägenhet i andrahand vid
  1. studier eller tillfälligt arbete på annan ort
  2. längre utlandsvistelse
  3. samboprövning, eller
  4. att du pga. sjukdom tvingas flytta till annat boende. 
  Uthyrningen måste vara godkänd av Skövdebostäder, se blankett.
  Linda Kommunikationsadministratör
 • Hej!

  Jag känner en ungdom mycket väl (varit särskild förordnad vårdnadshavare under många år) och ungdomen som fyller arton i maj 2018 kommer att börja studera på ett gymnasieprogram i Skövde hösten 2018. Jag har så många poäng att jag ska kunna hyra en 1:a. Kan jag hyra lägenheten i mitt namn och ungdomen kan bo där när den går i gymnasiet? Eller hur gör jag på bästa sätt? Jag vill gärna hjälpa ungdomen men detta.

  Tack på förhand för svar!

  Mvh

  Annica
 • Hej!

  Nej, du kan inte hyra en lägenhet åt någon annan. Den som hyr lägenhet ska ha för avsikt att bo där själv.

  Vi har ett nytt bostadsområde, Ekedal, där ungdomar 18-29 år kommer att prioriteras i första uthyrningen. Det låter perfekt för din ungdom. Den kön är separat och startar 10 oktober klockan tio på förmiddagen. Läs mer på www.skovdebostader.se/ekedal
  Eva-Lisa Kommunikatör
 • Hej kan man byte lelihet fra 2 rums til en rums lelihet i 1 atesje pogrun
 • Jag är osäker på vad de sista två orden betyder i din fråga. Så jag svarar på om det är möjligt att byta lägenhet från en större till en mindre om man är hyresgäst hos Skövdebostäder.

  Om du vill byta lägenhet så anmäler du dig på de lägenheter vi har publicerade på vår hemsida. Om du blir erbjuden kontraktet och vill tacka ja så säger du samtidigt upp din nuvarande lägenhet.

  Det kan också vara möjligt att byta lägenhet med någon annan. Då gör man en ansökan om ett lägenhetsbyte. Om du är hyresgäst hos oss så finns det en tjänst på Mina sidor som heter bostadsbytet som kan hjälpa dig hitta någon som är intresserad av ett byte.

  Hur fungerar bostadsbytet?
  Eva-Lisa Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.