Recept - Kikärtsmjöl
Här kommer ett gäng goda recept gjorda på vårat Kikärtsmjöl🙂
Scones
INGREDIENSER:
2 dl Risenta kikärtsmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
1 krm salt
1,5 dl mjölk
50 g smör
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 240°C grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Finfördela smör i mjölblandning och tillsatt mjölk till en deg
4. Forma små bullar i en form och grädda i ungen i ca 12-15 minuter
Pajdeg
INGREDIENSER:
200g Risenta kikärtsmjöl
1 krm salt
85 g smör, rumstemperatur
4 msk vatten
GÖR SÅHÄR:
1. Blanda ihop Risenta kikärtsmjöl med salt
2. Blanda ner smör samt vatten och arbeta ihop till en jämn deg
3. Låt degen stå i 30 min i kylen
4. Sätt ugnen på 200⁰C grader
5. Tryck ut degen i en pajform (23-25 cm) och nagga botten med en gaffel
6. Förgrädda i ca 10 minuter tills den får färg
7. Lägg i din fyllning och grädda pajen tills klar
Pizza Crust
INGREDIENSER:
80 g Risenta kikärtsmjöl
2,5 dl vatten
1 msk olivolja
1 krm salt
½ tsk rosmarin
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 240⁰C grader
2. Ställ en järnpanna i ugnen tills den blir riktigt varm
3. Blanda alla ingredienser till en smet
4. Ta ur pannan från ugnen försiktigt. Pensla pannan med olivolja och häll i smeten i pannan.
5. Baka i ugnen ca 15 minuter tills den får färg och crisp
Amerikanska Pannkakor
INGREDIENSER:
100 g Risenta kikärtsmjöl
1 krm salt
1,5 tsk bakpulver
1 msk sirap eller socker
0,5 tsk kanel
1 dl vatten
Färska bär för topping
GÄR SÅHÄR:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
2. Häll i vatten och blanda till en smet
3. Värm stekpannan och vänd pannkakorna tills de blivit tjockare
4. Servera med bär, sirap eller sylt
Kikärtspannkakor
INGREDIENSER:
5 dl kikärtsmjöl
5 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
Matfett till stekning
GÖR SÅHÄR:
1. Blanda ihop samtliga ingredienser till en smet.
2. Smeten blir lite tjockare än ”vanlig” pannkakssmet, värm en panna och stek pannkakor i matfett. Stek dem på varje sida.
3. Servera med grädde, bär och nötsmör eller vill du ha lite matigare, servera med getost creme, rödbetor, hackade valnötter och ringla på honung.
Scones
INGREDIENSER:
2 dl Risenta kikärtsmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
1 krm salt
1,5 dl mjölk
50 g smör
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 240°C grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Finfördela smör i mjölblandning och tillsatt mjölk till en deg
4. Forma små bullar i en form och grädda i ungen i ca 12-15 minuter
Pajdeg
INGREDIENSER:
200g Risenta kikärtsmjöl
1 krm salt
85 g smör, rumstemperatur
4 msk vatten
GÖR SÅHÄR:
1. Blanda ihop Risenta kikärtsmjöl med salt
2. Blanda ner smör samt vatten och arbeta ihop till en jämn deg
3. Låt degen stå i 30 min i kylen
4. Sätt ugnen på 200⁰C grader
5. Tryck ut degen i en pajform (23-25 cm) och nagga botten med en gaffel
6. Förgrädda i ca 10 minuter tills den får färg
7. Lägg i din fyllning och grädda pajen tills klar
Pizza Crust
INGREDIENSER:
80 g Risenta kikärtsmjöl
2,5 dl vatten
1 msk olivolja
1 krm salt
½ tsk rosmarin
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 240⁰C grader
2. Ställ en järnpanna i ugnen tills den blir riktigt varm
3. Blanda alla ingredienser till en smet
4. Ta ur pannan från ugnen försiktigt. Pensla pannan med olivolja och häll i smeten i pannan.
5. Baka i ugnen ca 15 minuter tills den får färg och crisp
Amerikanska Pannkakor
INGREDIENSER:
100 g Risenta kikärtsmjöl
1 krm salt
1,5 tsk bakpulver
1 msk sirap eller socker
0,5 tsk kanel
1 dl vatten
Färska bär för topping
GÄR SÅHÄR:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
2. Häll i vatten och blanda till en smet
3. Värm stekpannan och vänd pannkakorna tills de blivit tjockare
4. Servera med bär, sirap eller sylt
Kikärtspannkakor
INGREDIENSER:
5 dl kikärtsmjöl
5 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
Matfett till stekning
GÖR SÅHÄR:
1. Blanda ihop samtliga ingredienser till en smet.
2. Smeten blir lite tjockare än ”vanlig” pannkakssmet, värm en panna och stek pannkakor i matfett. Stek dem på varje sida.
3. Servera med grädde, bär och nötsmör eller vill du ha lite matigare, servera med getost creme, rödbetor, hackade valnötter och ringla på honung.
Följ inlägget
0
följare
Borttagen kommentar