Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Går det att ha LED-ljuskällor i taklampan Love Dinner?

Hej!

Har planer på att köpa taklampan Love Dinner, den med tre ljushållare. Går det att byta halogenlamporna till ledlampor istället? Om det går, kommer dimmerfunktionen att fungera med ledlampor?
Ulf Dahlqvist Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ulf.

  Jag har själv en Love Dinner hemma i köket och är jättenöjd.
  Problemet när man byter till LED är att transformatorn inte kommer att kunna driva dessa. Den kräver lite motstånd i form av Wattstyrka och LED drar så lite så den kommer inte upp i minsta motstånd.
  Det är dessutom väldigt svårt att hitta dimbara LED av G4 modell som får plats.

  Jag rekommenderar att du använder halogen som lampan är avsedd för.

  Hoppas att du är med på vad jag försöker förklara.
  Bästa hälsningar,

  Martin Web/E-com
 • Hej!
  Jag bytte till led-lampor igår på min Love Dinner och det fungerar även om dimmern inte fungerar stabilt. Jag vet inte om det är transformatorn eller om det är kvalitén på lamporna (köpte dem från Biltema). För mig är det inte hela världen eftersom jag sällan simmar lampan men däremot kunde jag inte hitta någon specifikation på hur många watt armaturen klarar. Jag har nämligen halogen-lampor på 20 watt hemma som har högre ljusstyrka än led-lamporna jag köpte. Så om den klarar det skulle jag gärna byta.
  Mikael Forssander
 • Hej Mikael.
  När du använder halogen så är det max 10W som får användas. Det sitter en etikett på varje spot som talar om vilken ljuskälla som ska användas.

  Det finns LED-lampor som lyser starkare men de är oftast lite för stora för att man ska kunna använda skyddsglaset. Kan också bli svårt att dimra och i vissa fall kan det vara svårt att få dem att lysa alls.

  Varför man har en Max Watt-gräns är för värmens skull. Halogen och glödlampor blir ju väldigt varma. LED-lampor har inte alls samma värmeutveckling och drar inte alls lika mycket ström så där kan man gå upp lite i styrka.
  Det som sätter gränsen där är som sagt storleken på ljuskällan.

  Hoppas du får till det.
  Bästa hälsningar,

  Martin Web/E-com

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.