Varför inte rent (råg)mjöl i påsen i er produkt Kungsörnens Rågmjöl Grovmalt?
Enligt innehållsdeklarationen är Kungsörnens Rågmjöl Grovmalt och även Kungsörnens Rågmjöl Finmalt förskuret med en ospecificerad mängd maltmjöl av korn. Varför det, och hur mycket?
Svaret på detta är att det reglerar enzymaktiviteten i mjölet. I torr sommar / skörd är enzymaktiviteten i mjölet för låg för att kunna baka gott bröd. Därför reglerar vi med maltmjöl av korn. Mängden är vanligtvis upp till 0,1%, men det varierar från år till år.
Svaret på detta är att det reglerar enzymaktiviteten i mjölet. I torr sommar / skörd är enzymaktiviteten i mjölet för låg för att kunna baka gott bröd. Därför reglerar vi med maltmjöl av korn. Mängden är vanligtvis upp till 0,1%, men det varierar från år till år.
Följ inlägget
0
följare
Borttagen kommentar