Varför är det maltmjöl i Kungsörnens Rågmjöl Grovmalt?
Enligt innehållsdeklarationen är Kungsörnens Rågmjöl Grovmalt och även Kungsörnens Rågmjöl Finmalt förskuret med en ospecificerad mängd maltmjöl av korn. Varför det, och hur mycket?
Maltmjölet reglerar enzymaktiviteten i mjölet. En torr sommar kan enzymaktiviteten i mjölet från en skörd vara för lågt för att kunna baka ett gott bröd. Därför reglerar vi med maltmjöl av korn. Mängden är vanligtvis upp till 0,1%, men det varierar från år till år.
Maltmjölet reglerar enzymaktiviteten i mjölet. En torr sommar kan enzymaktiviteten i mjölet från en skörd vara för lågt för att kunna baka ett gott bröd. Därför reglerar vi med maltmjöl av korn. Mängden är vanligtvis upp till 0,1%, men det varierar från år till år.
Följ inlägget
0
följare
Borttagen kommentar