Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad gör jag om jag har fått mjölmott i Kungsörnens mjöl?

Vad har hänt med mjölet? För en tid sedan hade jag plötsligt en massa flygfän som verkade komma ur skafferiet där jag har alla mina specerier. Jag kontaktade en ohyrespecialist som kom hem och konstaterade att jag hade fått "mjölmott"! Det har jag aldrig hört talas om med följde rådet dom gav att städa ur skåpet och ha allt i plastpåsar samt kasta alla öppnade förpackningar.
Nu upptäcker jag att det finns små larver i min nya mjölpåse som jag köpte för någon vecka sedan! Det är verkligen oaptitligt. Jag bakar rätt mycket och har köpt Kungsörnens mjöl i årtionden, och har aldrig haft dessa problem. Vad gör jag nu? Hur ska jag förvara mitt mjöl? Det är tämligen obekvämt att ha mjölpåsen i en plastpåse, men vad kan man göra annars?
(Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Agneta.

  Beklagar det inträffade.
  Ohyra så som Kvarnmott kan tyvärr utvecklas i produkter baserade på spannmål, fröer och frukter om det vill sig illa.

  Med hänsyn till miljö och hälsa använder vi inte kemikalier för att förhindra ohyra. Istället jobbar vi kontinuerligt med städning och värmning av lokaler och utrustning. Vi kan dock inte garantera helt fritt från ohyra.

  Det kan trots vårt arbete hända att det i förpackningarna utvecklas ohyra, då ägg kan komma med från spannmål, frö eller frukt. Ohyran utvecklas i sådant fall under lagring exempelvis på ett lager, i butik eller i hemmet. Detta är inte farligt men givetvis högst otrevligt för den som råkar ut för det.

  Hantering av aktuell förpackning - Knyt in förpackningen i plast och lägg den i soporna.

  Vi rekommenderar en noggrann rengöring av skafferiet genom att torka ur och spraya med t ex. ättiksvatten. Har du haft produkten en tid, kan det också vara bra att kontrollera övriga spannmålsprodukter och under en period förvara dem i en plastbehållare, glasbehållare, metallbehållare med tätslutande lock eller plastpåse med clips. Detta gäller också oöppnade förpackningar. Detta för att förhindra en eventuell spridning.

  Angående mjölet du har upptäckt innehålla larver i ber vi er vänligen att kontakta oss via vårt reklamationsformulär: https://www.kungsornen.se/kontakt/reklamation/
  så skapar vi en reklamation på produkten.

  Linda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.