Kan man blanda eget grahamsmjöl?
Jag undrar om man kan göra eget grahamsmjöl genom att blanda vetemjöl med vetekli/kruskakli?
I så fall, vilka proportioner skall man använda?
Man kan tyvärr inte göra grahamsmjöl på det viset.
Grahamsmjöl innehåller hela spannmålskärnan.
Vetemjöl (det allra innersta av kärnan) + Kli (det allra yttersta av kärnan). Man saknar då den mörka mjöldelen som finns mellan vitt mjöl och kli.
I så fall, vilka proportioner skall man använda?
Man kan tyvärr inte göra grahamsmjöl på det viset.
Grahamsmjöl innehåller hela spannmålskärnan.
Vetemjöl (det allra innersta av kärnan) + Kli (det allra yttersta av kärnan). Man saknar då den mörka mjöldelen som finns mellan vitt mjöl och kli.
Följ inlägget
0
följare
Borttagen kommentar