Hur får jag en glansigare yta på mina bröd/franskbullar?
Hur får man den något glansiga och krispiga ytan på franskbullarna när man bakar i en varmluftsugn.
När jag bakar blir bullarna "matta" i ytan.
Glansig och krispig yta kan man få vid användning av ånga i ugnen. Prova att ställa ugnen på ca 25 grader varmare än angivet i receptet och sätt en tom plåt i botten av ugnen. När du sedan sätter in bullarna (penslade med vatten) häller du ca ½ dl vatten på den varma plåten och stänger ugnsluckan snabbt. Samtidigt vrider man ner temperaturen till den temperatur som är angiven i receptet. Efter ca fem minuter öppnar man ugnsluckan och vädrar ur den ånga som är kvar i ugnen. Grädda sedan som vanligt.
Lycka till med bakningen av franskbullarna!
När jag bakar blir bullarna "matta" i ytan.
Glansig och krispig yta kan man få vid användning av ånga i ugnen. Prova att ställa ugnen på ca 25 grader varmare än angivet i receptet och sätt en tom plåt i botten av ugnen. När du sedan sätter in bullarna (penslade med vatten) häller du ca ½ dl vatten på den varma plåten och stänger ugnsluckan snabbt. Samtidigt vrider man ner temperaturen till den temperatur som är angiven i receptet. Efter ca fem minuter öppnar man ugnsluckan och vädrar ur den ånga som är kvar i ugnen. Grädda sedan som vanligt.
Lycka till med bakningen av franskbullarna!
Följ inlägget
0
följare
Borttagen kommentar