Samverkan med komponist

Hej! Vi arbetar just nu med en ansökan för Samverkan för komponist. I projektet finns idén om att kompostören ska utgå från ett äldre musikaliskt material och utifrån det göra sin tolkning/omarbetning. Därför undrar jag om omarbetningar räknas som ett nytt komponerat verk och om vi kan söka stöd för detta?

Med vänliga hälsningar,

Kommentarer


 • Hej,
  Inom bidrag för samverkan med komponister kan man söka för att samverka med en komponist genom att beställa ett nytt musikaliskt verk för planerade framföranden, det vill säga som ännu ej haft uruppförande eller premiär. Omarbetningar av ett befintligt musikaliskt verk räknas inte som ett nytt musikaliskt verk i sammanhanget.

  Mvh
  Elisabet
 • Hej!
  Jag har en fråga angående ansökan för samverkan med komponist. Det gäller hur man ska tänka när det gäller budgeten. I formuläret finns poster för övriga kostnader och andra bidragsgivare än kulturrådet, samt att ett riktmärke för regionala institutioner är att 30 % av kompositörens kostnader ska täckas av regional medfinansiering. Gäller detta även för oss som fri teatergrupp? Och vad kan gälla som övriga kostnader för kompositören, är det resor och boende och liknande, eller kan det även innefatta repetitionsperiod om kompositören även framför sitt eget verk i föreställningen?
  Carina Ehrenholm
 • Hej,

  Riktmärket på 30 % medfinansiering gäller regionala institutioner, men det kan vara bra att förhålla sig ungefär till det även som fri aktör. Övriga kostnader kan vara resor och boende och repetitionstid kopplad till uruppförandet.

  Vänligen
  Kulturrådet

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.