Mediaproducent

Hej, mitt företag arbetar med mediaproduktion som musikvideos, filmning av konserter som sedan läggs ut digitalt, fotografering. Kan jag söka återstartstödet och vilken kategori isåfall? Om vi tänker ett projekt med musikvideoproduktion och ett projekt med att filma konserter som sedan läggs ut.

Kommentarer

 • Hej Marren,

  Kulturrådets kriterier och riktlinjer för vem och vad detta stöd är avsett för finns att läsa här, och det är detta dokument vi utgår från när vi bereder och fördelar stödet. Ta del av dokumenten och fundera själv hur er verksamhet och ert tänkta projekt kan kvalificera sig. Det är upp till er att i ansökan motivera varför ni bör beviljas.

  I riktlinjerna finns bl.a definitioner av centrala begrepp, dvs hur Kulturrådet i detta stöd tolkar olika relevanta begrepp i den här ansökningsomgången. Ett sådant är vad vi lägger i begreppet "Professionell kulturverksamhet", vilket är ett krav att sökande aktör ska syssla med. Detta begrepp rymmer även aktörer som verkar inom den kulturella infrastrukturen, se definitionen nedan. Gemensamt krav för både konstnärligt aktiva och infrastrukturaktörer är att de ska ha sin huvudsakliga inkomst från kultur.

  "Kulturell verksamhet av professionell art:Aktiviteter och arbete som bedrivs inom ramen för ett samarbete eller en organisation där två eller flera personer ingår som har konstnärligt arbete som huvudsyssla, erhåller lön eller arvoderas. 

  Verksamheten bedrivs av en juridisk person eller är samordnad genom en enskild näringsidkare. Till exempel musikgrupp, scenkonstensemble, arrangör, konstnärlig produktionsplats, utställare, galleri, bokhandlare, förlag, producent, fonogramproducent, museum, eller liknande.  

  Det kan också vara aktörer som levererar varor och tjänster som är avgörande för den kulturella infrastrukturen, men som inte ansvarar för det konstnärliga innehållet, och som har sina huvudsakliga intäkter från kulturevenemang. Till exempel bokare, tekniker, scenografer, teknikleverantör eller liknande. "


  Om er verksamhet huvudsakligen är inriktad mot musik så faller det sig naturligt att det är den ansökan ni lämnar in, dvs deadline 4 maj, men notera att själva ansökningsblanketterna ser likadana ut.

  Mvh
  Johan

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.