Ska man skatta för bidraget?

Det står i era regler: "Kulturrådet skickar kontrolluppgifter till Skatteverket om bidrag som utbetalas till enskilda näringsidkare."

Betyder det att enskild näringsidkare ska skatta för bidraget?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,

  Inte nödvändigtvis, men som huvudregel så är bidrag från Kulturrådet skattepliktigt eftersom det betraktas som skattepliktig inkomst av näring. Du ska redovisa bidraget i din bokföring/deklaration till Skatteverket. Kulturrådet skickar kontrolluppgifter till Skatteverket som gäller bidrag till enskilda näringsidkare. När näringsidkare ska fylla i deklarationen för Skatteverket ska man då ange att man fått bidrag från staten (Kulturrådet). Skatteverket beslutar därefter om den slutgiltiga beskattningen. För mer information kan du titta på Skatteverkets regler vid statligt kulturbidrag.

  Vänligen
  Alan
  (Uppdaterad )
 • Hej, om man fått krisstöd 2 från Kulturrådet under 2020 och det sedan Inte är förtryckt på deklarationen, var ska man då redovisa stödet i deklarationen? Frågar inte för egen del utan för en annan person.
  Urban
 • Hej Urban,

  Ni bör fråga den här frågan till Skatteverket som vet var man ska skriva in stödet. Se på Skatteverkets hemsida.

  Vänligen
  Alan
 • Ok, men är kulturstödet skattefritt eller skattepliktigt?
  Urban
 • Hej igen,

  Information om det finns i länken  som jag skrev upp ovan under Intäkter i verksamheten. Var vänlig och öppna länken och läs igenom den. Om det inte räcker kolla gärna med Skatteverket.

  Vänligen
  Alan

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.