Ansökning litteraturstöd

Jag har en bok som är klar och försäljningsstart i de öppna kanalerna via bokinfo är planerad till början av April 2021. Boken är tryckt och vi har öppnat förhandsförsäljning. Den kommer inom någon vecka att vara upplagd på bokinfo (med det framtida release datumet.)
Det står att jag kan ansöka om litteraturstöd för bok som är utgiven de senaste 6 månaderna och jag är inte säker på att jag förstått utgivningsdatum korrekt. Vi har boken, har startat (förhands) försäljning och vi öppnar upp i alla kanaler i början på April.
Kan jag skicka in ansökan nu eller anser ni att jag ska vänta till den är ute i handeln?

Kommentarer

 • Hej Marie,

  Om boken är utgiven av ett förlag eller en enskild firma och är publicerade inom sista sex månaderna så kan man söka för litteraturstöd. Utgivningsdatumet är det datum du har hämtat böckerna från tryckeriet. Om du fyller dessa två kriterier behöver du inte vänta.

  Vänligen
  Alan
 • Hej,
  Jag har inte lyckats att ta fram blankett för efterhand stöd för litteratur efter flera försök. Jag skrev om det 4 gånger till er och fatt inga respons. I morgon tänker jag skicka mina tre böcker till Kulturrådet för att inte missa datumet. Jag meddelar det. och förväntar av er hjälp och komplettera mina handlingar efteråt.
  Med vänliga hälsningar.
  ihsan kutlu
 • Hej igen Ihsan,

  Jag har svarat minst fem gånger på dina frågor och du har fått hjälp två gånger med dina inloggningsuppgifter. Du kan söka för litteraturstöd när du vill, du missar inget datum. Du får skicka in dina böcker men de kommer inte behandlas innan ansökningarna kommer in.

  Vänligen
  Alan
 • Hej,
  Jag har skrivit en bok på Svenska som tänker ge ut och därmed önskar jag litteraturstöd för publiceringen. vilken blankett kan jag fylla i. Jag är en privatperson.

  Med vänlig hälsning

  Boris
  Boris Troncoso
 • Hej Boris,
  Du kan inte söka litteraturstöd som privatperson, däremot kan ditt förlag göra det. För att söka hos oss måste ni först skapa ett online-konto här.

  Mvh
  Elisabet
  Kulturrådet

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.