Varför har ni slutat med vanliga kycklingvingar med spets?
Hej,
Jag har handlat länge era kycklingvingar. Nu har ja minskat på inköp eftersom era vingar är utan spets. Jag vill ha vingspets. Godast att äta vid fritering och ugnsbakning. Varje affär i närheten av mig säljer kycklingvingar utan spets. Såååå tråkigt. Saknar spetsen...
Jag har handlat länge era kycklingvingar. Nu har ja minskat på inköp eftersom era vingar är utan spets. Jag vill ha vingspets. Godast att äta vid fritering och ugnsbakning. Varje affär i närheten av mig säljer kycklingvingar utan spets. Såååå tråkigt. Saknar spetsen...
Följ inlägget
2
följare
Först vill jag säga att det är kul att höra att du uppskattar våra produkter.
Tack för din fråga. Det är inte ändrat i recepturen dvs beskrivningen för hur de ska styckas utan snarare att det blivir fel när spetsen kommit med på kycklingvingen. Antagligen har produktutvecklaren med kollegor bedömt att produkten blir bäst när spetsen inte är med redan när man tog fram produkten till produktion.
med vänliga hälsningar
Tack för att du hör av dig. När vi tar fram sk recept (produktspecifikationer) så bestämmer produktutvecklarna hur produkten ska styckas, smaksättas, produceras osv. Den här produkten ska inte ha en vingspets kvar så det är därför den är bortskuren. Om den finns kvar någon enstaka gång så stämmer inte produkten med specifikationen, vi har missat helt enkelt.
Jag hoppas det är svar på din fråga.
Så enormt ledsen man blir! Särskilt i dessa tider när man poängterar att allt ätbart på ett djur ska ätas upp -av respekt för djuret!
Vänliga hälsningar från en mycket bedrövad
Kerstin
Tack för din reflektion. Jättebra att du tänker så. Vi tar vara på i princip allt på kycklingen och använder det. Så inget går till spillo och blir matsvinn. Antingen kycklingdelar på export, används i industrin, djurfoder eller motsvarande.
vänligen,
Har du något specifikt som du undrar över får du gärna ställa frågan så svarar vi specifikare också men den här frågeställningen /påståendena var ganska generellt ställda därav svaret.
vänligen,
Tack för din fråga. Jag har dubbelkollat med vår produktutvecklare och kock. Han svarar att spetsen togs bort för många år sen. Enligt honom erbjuder vi en bättre produkt med vingen utan spetsen. Spetsen tas till vara och går till djurfoder.
vänligen,
Tack för svaret. Jag håller inte med då själva vingspetsen, rätt tillagad med övriga vingen, är delikatessen på hela kycklingen. Dessutom är ofta benet intill skadat efter separationen vilket sammantaget gör det till en sämre produkt.
Nu menar jag inte att ni ska avskeda er kock och utvecklare men vidareutbildning kan vara lämpligt.
Tack för rådet. Vår kock och produktutvecklare har arbetat mer än 25 år hos oss. Sedan har vi andra i teamet som jobbat kortare eller längre tid så det finns olika kompetenser som tillför olika kunskap. :-) Deras bedömning har varit att spetsen inte tillför ngt.
Ha en fin sommar!