Till senaste kommentaren

Varför behöver vissa kycklingdelar uppnå 82 grader?

Hej!
Ser att det står olika på olika ställen, varför måste vissa styckningsdelar av kycklingen få 82 grader och inte andra?

Kommentarer

  • Hej Malin!
    Tack för din fråga. Kyckling med ben tar längre tid att tillaga och behöver uppnå 82 grader i innertemperatur på tjockaste stället invid benet, för att köttet inte ska vara rosa och köttsaften ska vara klar.

    Hör av dig om det är något mer du undrar över!
    Anna
  • Vad spelar det för roll vilken färg köttet och saften har? Bakterierna dör tidigare. Det är graderna under viss tid som är viktig för att bakterier ska dö. Rosa kyckling är i regel inte farligt
    Christopher
  • Hej Christopher!
    Det är helt riktigt att temperaturen är det som gäller och inte färg eller köttsaft.
    vänligen,
    Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.