Varför behöver vissa kycklingdelar uppnå 82 grader?
Hej!
Ser att det står olika på olika ställen, varför måste vissa styckningsdelar av kycklingen få 82 grader och inte andra?
Ser att det står olika på olika ställen, varför måste vissa styckningsdelar av kycklingen få 82 grader och inte andra?
Följ inlägget
3
följare
Tack för din fråga. Kyckling med ben tar längre tid att tillaga och behöver uppnå 82 grader i innertemperatur på tjockaste stället invid benet, för att köttet inte ska vara rosa och köttsaften ska vara klar.
Hör av dig om det är något mer du undrar över!
Det är helt riktigt att temperaturen är det som gäller och inte färg eller köttsaft.
vänligen,
Om det gäller livsmedelssäkerhet, varför behöver då temperaturen komma upp i 82 grader vid benet?
Varför är det inte tillräckligt med 72 grader som rekommenderas för kycklingfilé?
Tack för din kloka fråga. Vid 72 grader genomstekning dör alla bakterier för kyckling utan ben. Det är en jämnare (uppvärmnings) process vid stekningen när man inte har ben. Vid benet blir det av naturliga skäl inte lika varmt och genomstekt på samma sätt så där krävs högre värme för att säkerställa att alla bakterier dör.
Hoppas det var svaret på din fråga.
Tack för din fråga och ledsen att det dröjde innan jag kunde återkoppla. Kvalitetsavdelningen har kikat på den här tråden och de skrev att de skulle säga samma sak som jag skrev ovan i mitt svar dvs att det är lite mer ojämn stekning invid benet så för att vara på den säkra sidan bör produkter med ben stekas så att innertemperaturen är 82 grader invid benet.
önskar dig en trevlig helg!