Tack för att du hör av dig till oss! Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring kyckling, våra produkter och Kronfågel. Du kan förvänta dig ett svar av oss inom max 2 vardagar. Frågor, svar och kommentarerar publiceras på den här sidan.
Vi hanterar dina personuppgifter i syfte att kunna hantera ditt ärende hos oss. Uppgifterna du delar med oss raderas efter maximalt ett år. Läs mer om vår GDPR policy HÄR.
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss här: Kronfagel.se
Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människan, djuren och klimatet.
Kronfågel är Sveriges marknadsledare inom kyckling med flera stora varumärken.
Tack för din fråga. Svårt att svara på varför det dunstar mer eller mindre. Kycklingfärsen är helt naturell dvs ingen saltlake eller ngn vätska är tillsatt men jumer man steker desto mer vätska dunstar från produkten. Det är helt naturligt. För din info består kycklingens kött i sig självt till största delen vatten, precis som människokroppen gör.
Så vår rekommendation är att steka tills köttet är genomstekt men inte mer. Det ska hålla 70 grader i temperatur. Du kanske kan mäta det på något sätt. Det bör inte vara ngt anmärkningsvärt med din kyckling.
med vänliga hälsningar