Tack för att du hör av dig till oss! Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring kyckling, våra produkter och Kronfågel. Du kan förvänta dig ett svar av oss inom max 2 vardagar. Frågor, svar och kommentarerar publiceras på den här sidan.
Vi hanterar dina personuppgifter i syfte att kunna hantera ditt ärende hos oss. Uppgifterna du delar med oss raderas efter maximalt ett år. Läs mer om vår GDPR policy HÄR.
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss här: Kronfagel.se
Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människan, djuren och klimatet.
Kronfågel är Sveriges marknadsledare inom kyckling med flera stora varumärken.
Tack för din fråga. Ja, det kan du. Lägg den helst i en förpackning där du får ut så mkt luft som möjligt. Alltså att förpackningen är så tätslutande som möjligt runt kycklingen. Ju mer luft som kommer i kontakt med kycklingen, desto mer är risken att kycklingen blir torr i ytan, sk frysbränd och då kommer den inte att smaka så bra. Den kan smakar lite frys och det vill du ju inte.
Ett tips till dig är att klippa av etiketten från den förpackning kycklingen ligger i och lägga den med plastsidan inuti den tättslutande förpackningen. Då har du koll på hur gammal kycklingen är. Den håller sig iallafall ett halvår efter infrysning om en är väl paketerad.
med vänliga hälsningar
Tack för snabbt svar. Hoppas att jag uttryckte mig tydligt, jag har alltså inte anrättat kycklingen utan vill frysa hela förpackningen obruten. Det verkar fel att packa om den?
Med vänlig hälsning
Astrid Johansson
Tack igen för fråga. Jo, jag förstod det, ledsen om jag inte var så tydlig i mitt svar ovan.
Vår förpackningar för kyld kyckling är packad med luktfri livsmedelsgas och de förpackningarna med kyld kyckling är inte avsedda för att frysas. I en sån förpackning kommer luft åt produkten och torkar ut ytan på kycklingen. Det är då den kan bli sk frysbränd, dvs torr och tråkig i ytan och ev smaka frys. Det är därför jag rekommenderar dig att packa om den i en tättslutande förpackning där luft inte kommer åt kycklingen.
Bara som info till dig. När vi själva fryser in t ex kycklingfilé så doppar vi den frysta filén i saltlake som ger en skyddande hinna mot uttorkning i frysen. Den saltlaken är självklart inte medräknad i vikten på en fryst kycklingförpackning.
Ibland är jag själv inte lika noga och fryser in en färsk förpackning så visst går det men det är inte optimalt. Speciellt om man kanske inte har så stor omsättning i sin frys och den kan riskera att ligga ett tag innan den lagas till och ska ätas.Produkten torkar som regel i ytan.
Hoppas svaret var lite tydligare.😊
Astrid