Till senaste kommentaren

Öppnad kycklingförpackning - förbrukningsdatum

Hej, Vi köper ofta era minutfiléer. Ibland använder jag bara två och sparar de andra två i förpackningen, i plast fryspåse med påsklämma.  Den är alltså lufttätt, men inte lika lufttätt så som i originalförpackningen.

Idag när jag tog fram de två minutfiléerna som var kvar, där originalförpackningen kanske hade öppnats för ett par dagar sedan, märkte jag att kycklingbrösten luktade lite illa och var lite gulaktiga. Men sista förbrukningsdagen är först om två dagar.

Är det så att kycklingen blir dålig snabbare om man öppnar förpackningen?

Eller är det så att den gula färgen inte spelar någon roll?

Lukten försvinner för det mesta när jag sköljer kycklingen.

Tack för hjälpen och tack för era fina kycklingprodukter!

Kommentarer

 • Hej!
  Tack för din kloka fråga. Kycklingen är packad med en "lufktfri" livsmedelsgas som gör att vi kan garantera att kycklingen ska hålla t o m bäst föredag. När förpackningen är öppnad kan vi inte garantera detta längre. Dock brukar kycklingen hålla sig någon dag efter att förpackningen öppnats.

  Du ska inte behöva skölja kycklingen alls och den ska dofta gott. Ibland är det en liten doft från koncentrerad kyckling i förpackningen men den försvinner efter ngn minut och då ska kycklingen lukta fräscht.

  Jag hoppas det var svar på din fråga.
  med vänliga hälsningar
  Anna
 • Hej!

  Jag undrar hur hållbarheten är på er stekt & skivad caesar kyckling är efter man öppnat förpackningen?
 • Hej Hanna!
  Tack för din fråga. Svar är att innehållet kan hålla ett par dagar efter att man öppnat förpackningen - men det beror ju också på om du stoppar din förpackning direkt i kylen när du plockat ur det du vill använda...dvs att en öppnad förpackning inte ligger framme och blir varm.
  Lycka till i köket!
  med vänliga hälsningar,

  Anna
 • Hej,

  Vi fick leverans av kyckling och ena hörnet på förpackningen var öppen och den "lukten" som alltid kommer i vanliga fall när man öppnar förpackningen kom inte denna gång.

  Hur länge håller förpackningen om det råkat bli hål i plasten eller liknande vid leverans?
  Daniel
 • Hej Daniel!
  Tack för att du hör av dig. Svårt att säga hur länge den håller men det man vet är att tiden för hållbarhet blir betydligt kortare.

  För övrigt, hål i förpackningen ska det självklart inte vara. För att kunna hjälpa dig vidare och även informera vår kvalitetsansvarig, behöver vi lite mera info. Fint om du därför kan fylla i uppgifterna som går direkt till vår konsumentkontakt under den här länken.

  med vänliga hälsningar

  Anna
 • Hej!jag har beställt 5 kg strimlad kyckling lårfile datum står pakad 17/5 utgångsdatumet 30/5 den ligger i kylen blir det ok att använda på måndag den är oöppnad mina
  Mina
 • Hej Mina!
  Tack för din fråga. Vi kan bara garantera t o m bäst föredatum. På måndag är det den 23 maj vilket är gott och väl före bäst föredatum som du skriver är den 30 maj. Så svar ja, kycklingen håller sig till måndag och förstås ytterligare 7 dagar.

  vänligen,
  Anna
 • Kan jag frysa in Minutkyckling Stekt & Skivad Classic?
  Mari Söderqvist
 • Hej Mari!

  Tack för din fråga! Det går bra att frysa in minutkyckling stekt & skivad classic.Om förpackningen är oöppnad går det bra att frysa in i den förpackningen, även om den inte är avsedd för frysförpackning. Annars går det bra att frysa in i en förseglad plastpåse där du tar ut så mycket syre som möjligt. Dock är det oftast godast färskt!😀

  Hälsningar,
  Cecilia
 • Om förpackningen/plasten höjt upp sig, typ som att kycklingen jäst. Går den att använda utgångsdatum är i övermorgon. 

  Lina
 • Hej Lina!
  Tack för att du hör av dig. Det var ju tråkigt att höra och det låter som om produkten kan ha blivit dålig eller ngt kan ha blivit fel med gasblandningen. Oavsett, så ska det inte se ut. För att kunna hjälpa dig vidare och även informera vår kvalitetsansvarig, behöver vi lite mera info. Fint om du därför kan fylla i uppgifterna som går direkt till vår konsumentkontakt under den här länken.

  med vänliga hälsningar
  Anna
 • Hej, hur långt håller öppnad kycklingfärs i kylen? Jag kryddade kycklingfärsen igår för att laga köttbullar men hann inte laga maten, så har färsen suttit i kylskåpen i ett dygn. Idag är sista förbrukningsdagen. Det luktar inte illa, men är ju ordentligt kryddad. Är kycklingfärsen fortfarande ätbar?
  Eero
 • Hej Eero!
  Tack för din fråga. Vi (som företag) kan inte garantera hållbarhet efter att förpackningen har brutits då produkten är packad med en doftfri livsmedelsgas som säkerställer hållbarheten och att bakterietillväxt inte sker. Men om du frågar mig som privatperson så skulle jag råda dig att steka upp lite av din kryddade färs, genomstek förstås dvs 70 grader i innertemperatur om du gör en köttbulle. Smaka sedan på den. Smakar den gott och det ser gott ut så är det ingen fara. Lita på dina sinnen.

  F ö kan man aldrig bli sjuk av kyckling sålänge kyckling (utan ben) är genomstekt till innertemperatur 70 grader. Kycklingen kan smaka illa, men du kan inte bli sjuk då alla bakterier dör vid 70 grader. Temperaturen för kyckling med ben är 82 grader invid benet, då dör alla bakterier när produkten har nått den temperaturen vid tjockaste stället på benet.

  Hoppas det var svar på din fråga, tveka inte annars att återkomma.
  vänligen,
  Anna
 • öppnade en obruten förpackning med färska kycklinglår. som vanligt doftar det inte speciellt gott när man öppnar förpackningen men lukten försvinner väldigt snabbt. idag gjorde den inte det.
  det luktar lite som gamla ägg. så den är jag inte så sugen på att äta. detta är andra gången på 3 månader som detta händer.

  jag provade att skölja bitarna i vatten utan framgång.

  senast var jag tillbaka på affären och fick byta.

  men idag orkar jag inte det. En gång är ingen gång men 2 gånger på kort tid är inte okej.

  Nu finns det värre saker i världen, men jag har trots allt betalat över 100 kr.

  magnus fahlström
 • Hej Magnus!
  Tack för att du hör av dig. Det var ju tråkigt att höra och vi beklagar att innehållet i förpackningen inte motsvarade dina förväntningar. För att kunna hjälpa dig vidare och även informera vår kvalitetsansvarig, behöver vi lite mera info. Fint om du därför kan fylla i uppgifterna som går direkt till vår konsumentkontakt under den här länken.

  med vänliga hälsningar


  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.