Tack för att du hör av dig till oss! Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring kyckling, våra produkter och Kronfågel. Du kan förvänta dig ett svar av oss inom max 2 vardagar. Frågor, svar och kommentarerar publiceras på den här sidan.
Vi hanterar dina personuppgifter i syfte att kunna hantera ditt ärende hos oss. Uppgifterna du delar med oss raderas efter maximalt ett år. Läs mer om vår GDPR policy HÄR.
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss här: Kronfagel.se
Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människan, djuren och klimatet.
Kronfågel är Sveriges marknadsledare inom kyckling med flera stora varumärken.
Tack för att du hör av dig och tack för din fråga.
Vi beklagar att innehållet i förpackningen inte motsvarade dina förväntningar.
Kycklinglårfilé är en produkt som blivit väldigt populär och vi tar fram den genom att bena ur och ta bort skinnet på kycklinglåret. Kycklinglårfilén skiljer sig en hel del från kycklingbröstfilén då det är en klart fetare del som kan vara mer mörkrosa i färgen. Kycklinglåret består även av ett flertal muskler vilket gör att den inte är lika hel som bröstfilén.
För din info så styckas lårfiléerna genom att köttet klipps för hand kring benet. Precis som på en fläskfilé kan man få putsa lårfiléerna en del. Man lämnar medvetet kvar lite av fettet då det är en naturlig smakbärare. Fettet smälter vid tillagningen och ger en saftigare och mörare köttbit. Men det var tråkigt att höra att du upplevde att din kyckling bestod av mer fett än vanligt.
Kika gärna under länken på vilka olika typer av filé vi har i vårt sortiment. Vi hoppas detta inspirerar samt gör matlagningen enkel och smakrik.
vänligen,
Tack för din fråga. När man tar fram nya produkter tar man fram en kalkyl på vad en produkt kostar att producera så sådana saker som du nämner tas med i beräkningen. Det stämmer att det är en del handpåläggning på lårfilén.
vänligen,