Varför heter det kycklingsteak?

Varför har man valt att döpa en produkt till just ”kycklingsteak”? Ett påhittat ord bestående av ett svenskt och ett engelskt ord som man sedan sätter ihop! Har vi inget eget språk längre och vad i hela världen är beasås!? Orkar man inte skriva bearnaisesås längre, eller vad är det frågan om, för svårt?! Jag gissar alltså nu att man menar bearnaisesås, men jag kanske har fel.
Marianne Andersson

Kommentarer

 • Hej Marianne! Tack för att du hör av dig om vårt val av namn på vår produkt KycklingSteak. Här kommer lite om hur vi har tänkt.

  Eftersom en styckingsdetalj som urbenad klubba kan vara svår att förstå, har vi på allvar funderat, vänt och vridit på ordet samt även lekt lite med namnet för att förtydliga produkten.
  Ordet Steak osv har verkligen diskuterats fram och tillbaka men vi har också testat uttrycket på konsument. Det visade sig att KycklingSteak som namn, gav bästa resultat och är ett begrepp som förklarar konceptet/produkten.

  Angående din fråga om varför bearnaisesås kallas för beasås kan jag tyvärr inte besvara.

  Kronfågel har ett eget recept på kycklingsteak med just "bea" och lite annat gott. Om du vill laga den rätten så delar jag länken här:
  Svartpepparkryddad kycklingSteak med grillade tomater, fläskpotatis och "bea" | KronfågelKronfågel (kronfagel.se)

  Tveka inte att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Vänliga hälsningar,
  David

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.