Kronfågels nyheter våren och sommaren 2024 🐤😋😀

Äntligen är det grilltajm och vi på Kronfågel har som vanligt tagit fram spännande smaker för säsongen både för frys- och kyldisken. Hoppas något av detta faller dig i smaken.

BBQ KycklingSteak American 
Först ut är BBQ KycklingSteak American en favorit i repris då den varit populär tidigare säsong. Vi gillar skarpt kycklingsteak på grillen då det är en förlåtande styckningsdetalj som du inte kan grilla torr och den har massor av smak som förstärks av "American" krydda där du bland annat hittar smak av rökt paprika, chipotle och anchopeppar.
BBQ Stora grilfiléer grillkrydda
Detta är också en favorit i repris med bred smak av grilkrydda. Perfekt smak som passar många kring bordet. Vi hoppas du gillar den lika mycket som vi. Inspireras gärna här med recept till fina tillbehör. 

BBQ Minutfilé grillkrydda med glaze
Allt blir godare med en läcker glaze, det tycker iallafall vår smakpanel på Kronfågel. Därför har vi behållit den här kycklingen i sortimentet i år igen. Minutfilé är en utbankad bröstfilé som går snabbt att grilla till perfektion. Se bara till att grillen är varm och glöden lagom innan du lägger på dem. De tar ca 3 minuter på varje sida så detta går fort.
BBQ Innerfilé Provencale
Den här styckningsdetaljen är nog den möraste på hela kycklingen. Den sitter innanför den större bröstfilém, närmast bröstkorgen på kycklingen. En mjäll styckningsdel kan gärna få en mildare smak och därför har vi valt att smaksätta den med örter från Provence och en touch av chili.

BBQ Lårfilé St.Louis smoked
Snabbt blir detta en favorit på grillen med lite rökighet och kraftigare smak från chili och pepparrot. Lårfilé är dessutom en jättebra styckningsdetalj att lägga på grillen, saftig, lite fet och mycket smak i sig själv. Vi tror du kommer att älska den här lårfilén i sommar.
Stekt & tärnad kyckling sweet chili
Kycklingen för lata dagar är Stekt & tärnad. Du tar den med när du åker till stranden och plussar på med tillbehör för en god sallad. Färdigstekt kyckling med sweet chili ett perfekt val i sommarsallad men även i en snabb omelett, wrap eller you name it. Gillar du inte just den här smaksättningen så finns det fler i kyldisken men den här är ny smak för säsongen.

Kycklingburgare - ej förstekta utan råa
Enklare kan det inte bli än att ta ut de här burgarna från frysen och lägga direkt på grillen. De är klara och genomstekta inom ett par minuter. Bra att ha i frysen för oväntat besök, varma sommarkvällar och regniga dagar och hungriga gäster förstås.
Kycklingköttbullar från Ivars
Vi lanserar också en större förpackning med kycklingköttbullar. Bra för alla hungriga tomma magar under sommarlov och lata semesterdagar.

Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.