Tack för att du hör av dig till oss! Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring kyckling, våra produkter och Kronfågel. Du kan förvänta dig ett svar av oss inom max 2 vardagar. Frågor, svar och kommentarerar publiceras på den här sidan.
Vi hanterar dina personuppgifter i syfte att kunna hantera ditt ärende hos oss. Uppgifterna du delar med oss raderas efter maximalt ett år. Läs mer om vår GDPR policy HÄR.
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss här: Kronfagel.se
Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människan, djuren och klimatet.
Kronfågel är Sveriges marknadsledare inom kyckling med flera stora varumärken.
Tack för din fråga. Kul att du verka tycka kyckling är bra mat när du tränar. Vår kock och produktutvecklare svarade att den hel kyckling består av 13,77% ben. Vi räknar inte med ben när vi skickar in till näringsanalys.
Hoppas det är svar på din fråga. Tveka inte att återkomma om det är något mer du undrar över.
Jo, jag hade en fråga till. Hur blir det med näringsvärdet när man steker kycklingen? Hur ska jag tänka?
Bra fråga. Låt oss ta ett exempel.
T ex ta 100 g kycklingfilé som har 90 Kcal i fryst filé så blir det 45 Kcal i tillagat tillstånd. Om du tar en filé och steker den så har den samma näringsvärde efter den är stekt som innan om man räknar på hela filén. Däremot så har ju vatten avgått från filén så att den blivit lättare och då även energitätare om man räknar per g kött.
Så om du tar exemplet ovan och har en kycklingfilé på 100 g och tillagar den tills den bara väger 50 g (obs rekommenderas inte då det blir väldigt torrt) så kommer den innehålla dubbelt så mycket näringsämnen/100 g. dvs 90 kcal i färsk ger 180 kcal i tillagat tillstånd (om tillagad tills den väger hälften så mycket).
Hoppas det inte var alltför komplicerat. :-)