Fiskallergi - kan vi äta er kyckling

Min son har fiskallergi, kan han äta eran kyckling?

Kommentarer

 • Hej Sonja!
  Tack för din viktiga fråga. Korta svaret är ja. 🙂

  Det kycklingen äter går inte ut i kycklingens muskler utan kycklingen använder proteinet i fodret för att bilda sina egna proteiner och därmed muskler. Alltså finns det ingen allergirisk för oss människor med anledning av det som är i kycklingens foder.

  Lite längre svar om fiskmjöl.
  I samband med kött och benmjöl (BSE) skandalen så förbjöds fiskmjöl som foder. Detta är återigen tillåtet men används idag i liten skala då branschen beslutat att inte använda den typen av protein.

  Branschorganisationen Svensk fågel (där Kronfågel ingår) har en miljöpolicy som inte tillåter fiskmjöl. ”Fiskmjöl i foder till kycklingar ska inte användas då det etiskt och hållbart inte främjar miljön och ekosystemet i havet”. Det fodermedel som används istället för att tillgodose kycklingarna med omega 3 är bla raps, soja och linfrön.

  Vår Bosarpkyckling äter nästan samma sak som en konventionell kyckling men skillnaden är att det är ekologisk och KRAV-märkt foder och att den får fiskmjöl i sitt startfoder. Detta då man enligt KRAV reglerna ej får använda syntetiska aminosyror.

  med vänliga hälsningar
  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.